"Apoletlerini sökeceğim" demişti 1 oy alabildi

Korgeneral Metin Temel
Korgeneral Metin Temel

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Apoletlerini sökeceğim" dediği 2. Ordu Komutanı ve Afrin operasyonunun komutanı Korgeneral Metin Temel'in memleketinde sadece 1 oy alabildi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye, "Apoletlerini sökeceğim" dediği 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in memleketi Bayburt’un Taht köyünden 1 oy çıktı. 153 seçmenin oy kullandığı sandıkta, 1 oy da CHP’ye çıktı.

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mayısta Malatya’da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından organize edilen iftar yemeğinde, kendisini eleştirdiği konuşmasını alkışladığı 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e, "Apoletlerini sökeceğim" ifadeleri ile tepki göstermişti.

Bu tepki sonrası birçok farklı kesimden sert tepki alan İnce'ye Korgeneral Metin Temel'in köyü de sessiz kalmadı.
Bu tepki sonrası birçok farklı kesimden sert tepki alan İnce'ye Korgeneral Metin Temel'in köyü de sessiz kalmadı.

Korgeneral Metin Temel'in memleketi olan Bayburt'un Taht köyünde 153 seçmen oy kullandı. Tüm oyların geçerli sayıldığı köyde, Cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan’a 145, Meral Akşener’e 4, Temel Karamollaoğlu’na 3, Muharrem İnce’ye ise 1 oy çıktı.

Seçim sonuçlarının partilere göre dağılımında ise AK Parti 124, MHP 21, Saadet Partisi 3, İyi Parti 4 ve CHP 1 oyda kaldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >