Artık işinizi Facebook üzerinden bulabileceksiniz

Facebook üzerinden bulabilecekleriniz...
Facebook üzerinden bulabilecekleriniz...

Günümüzde birçok iş ilanı yayınlayan siteler mevcut olsa da Facebook, önümüzdeki haftadan itibaren iş ilanı yayınlanmasına imkân sağlayacak bir dizi değişikliğe gidecek. Böylelikle şirketler Facebook üzerinden iş ilanı yayınlayabilecek.

İş ilanları konusunda oldukça uzun bir geçmişe sahip internet siteleri olduğu gibi yine uzun zamandır kullanılan fakat alanında en iyilerden biri olan LinkedIn gibi siteler hala revaçta. Fakat son dönemde özellikle video izlenim deneyimini artırmak konusunda çalışmaları ve mobil uygulamaları iyileştirmeleri ile uğraşan Facebook yönetimi, iş ilanı konusuna da el atmış gibi gözüküyor.
İlk olarak ABD ve Kanada'da başlayacak
Facebook önümüzdeki haftalarda ABD ve Kanada'da bulunan şirketlerin bu ülke vatandaşlarına yönelik iş ilanı yayınlamasını sağlayacak bir dizi değişikliği yayına sokacak. Bu özellik daha sonra tüm dünya ülkelerine açılacak. Bu yenilikle işverenler, iş ilanlarını daha fazla kişiye ulaştırabilecek. Üstelik bu yeni özellik sayesinde iş arayanların iş ilanlarına başvurması, gerekli verilerin Facebook profil sayfalarından otomatik olarak aktarılması nedeniyle çok hızlı ve basit olacak. Bu başvurulara işverenler Messenger uygulaması üzerinden geri dönüş yapabilecek.
Facebook bir süredir bu konuda çalışıyordu
Facebook yönetimi bir süredir iş ilanları platformu olma konusunda çalışmalar yapıyordu. Neredeyse 2 milyar kullanıcıya sahip olan sosyal medya sitesi verilen ilanın uygun adaylara ulaşması için en ideal mecralardan biri olması nedeniyle, ciddi ilgi çekeceğe benziyor. Zaten hali hazırda birçok şirket Facebook üzerinden iş ilanlarını, böyle bir özellik olmamasına rağmen, yayınlıyordu. Birçoğunuz sosyal medya hesaplarında “iş aranıyor…” ilanlarını şirket sayfalarında görmüşsünüzdür. İşte şimdi bu iş ilanları daha pratik bir hale getirilmiş olacak.
Facebook üzerinden iş ilanı ver, işe başvur!
Facebook platformunun doğal yapısı ve kalabalık nüfusu nedeniyle işveren ve iş arayanlar açısından önemli bir fırsat olarak görülüyor. Uygun reklamları göstermek için kullanıcı verilerini (çerezler=cookies) bugüne kadar kullanan ve bunlar vasıtasıyla kullanıcı bilgilerini toplayan Facebook benzer bir şekilde hangi işlerle ilgilenebileceğimizi tahmin ederek, doğru iş ilanlarını bize gösterebilir, böylelikle iş bulmamıza katkı sağlayabilir. Ayıca Facebook üzerinden kendi belirledikleri hedef gruplarına ilanlarını göstermek isteyen şirketler Facebook'a para ödeyebilir. İş arayanlarda bu ilanları farklı bir sekme üzerinden takip edip, görüntüleyebilir.
Hem mobil hem masaüstü sürümünde kullanılabilecek
Facebook'ın bu yeni hizmeti hem masaüstü sürümünde hem de mobil uygulama da kullanıma sunulacak. Kullanıma sunulacak yenilikle birlikte firmalar kendi sayfaları üzerinden açık olan pozisyonlara dair bilgileri paylaşabilecek. Firmayı takip eden kullanıcılar da bu bilgiyi ana sayfalarında görecek. Tabii eğer yoğun bir iş arama dönemindeyseniz o zaman iş ilanları bölümüne bakıp alternatifleri değerlendirmek mümkün olacak. Facebook'ta çoktan birçok bilgimiz yer aldığından başvuru formunu doldurmak oldukça kolay olacak.
LinkedIn'e ciddi bir rakip olabilir
Microsoft, LinkedIn'i 26.2 milyar dolara satın almıştı. İş dünyasındaki kişilerin diğer kişilerle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan profesyonel sosyal paylaşım platformu olarak bilinen LinkedIn hali hazırda “dünyanın en büyük profesyonel ağı” sloganı ile yayın hayatına devam ediyor. Fakat son gelişme ile Facebook'un kullanıcılarını LinkedIn'e göndermek istemediği yorumlarını yapabiliriz. İş ilanı alanı uzmanlık alanı olmasa da Microsoft'un iş ile ilgili her şeyi tek bir çatı altında toplama hedefine karşı Facebook'un bu hamlesi başarılı olabilir.

Tekrar hatırlatmakta fayda var: bu yeni özellik öncelikle önümüzdeki haftalarda ABD ve Kanada'da yayınlanacak. Diğer ülkelerde bu özelliğin ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: engadget.com
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >