Atama bekleyen öğretmen adaylarına müjde geldi! 20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 günlük eylem planına dahil olan 20 bin öğretmen atamasının müjdesini verildi. Peki 20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen atamaları ne zaman? Yeni atamanın detayları...

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye olmak üzere ilk 100 günlük hedefini kapsayan eylem planını kamuoyuyla paylaşmasının ardından müjdesini verdiği 20 bin öğretmen atamasına çevrildi.

20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin öğretmen ataması yapacak. Bu atama geçtiğimiz hafta yapılan 20 bin öğretmen atamasından bağımsız olacak. fakat atama ile ilgili detaylar henüz netlik kazanmış değil.

100 günlük eylem planını kamuoyuyla paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bahsettiği 400 projenin arasında yer alan 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını da müjdeledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 bin öğretmen atamasıyla ilgili şunları söyledi:

Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen

  • "Tüm okullarımızda tam gün eğitim öğretim gören öğrenci sayısını yüzde 68’den yüzde 71’e yükseltiyoruz. Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atıyoruz. Okullarımızı daha güvenli hale getirmek için 700 eğitim kurumumuzu kent güvenlik yönetim sistemine entegre ediyoruz.
  • Güvenlik önceliği olan 30 bin okulumuzdan başlayarak her okulumuzda en az bir polis memuru görevlendiriyoruz. Öğretmenlerimizin mesleki ehliyet ve liyakatini güçlendirmek için yüksek lisans oranını arttırıyoruz. Eğitim yöneticiliğinde profesyonel sisteme geçiyoruz. Bir türlü çözemediğimiz yabancı dil eğitimini etkin bir şekilde verebilmek için öğretmen ve öğrencilere yönelik yeni yöntemler devreye alıyoruz.
  • Okul öncesi eğitiminden üniversiteye kadar her aşamada öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve becerilerinin gelişimini izlemek ve yönlendirmek için yeni bir sistem kuruyoruz. Bu çalışmaya gençlik ve spor bakanlığımız ile kültür ve turizm bakanlığımız da destek veriyor. Bakanlığın yapısını, mevzuatını ve insan kaynağını yeniden yapılandırmak için büyük bir veri sistemi oluşturuyoruz. Her okulun kendi şartları içinde geliştirilmesini sağlamak için kriterler belirliyor, destekleri buna göre sağlıyoruz. Mesleki eğitimde organize sanayi bölgeleri ve üniversiteler ile iş birliğini güçlendiriyoruz. Ölçme ve Değerlendirme Sistemimizi uluslararası sıralamalarda yükseltmek için gereken adımları atıyoruz."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >