Avrupa Birliği sınır güvenliği için sekiz kat daha fazla para istiyor

Avrupa Birliği
Avrupa Birliği

Avrupa Birliği Komisyonu 2021-2027 bütçe önerilerini açıkladı. Geçtiğimiz yıllara kıyasla %63 oranında yasa dışı göçün azaldığı Avrupa Birliği ülkeleri, sınır korumasında görevli asker sayısını arttırmayı talep ediyor.

AB bütçesini İngiltere'nin ayrılacak olmasına rağmen önümüzdeki yıllarda arttırmayı planlıyor. Tarımda kesintiye gidilmesi,mali yardımları hukuk devleti prensibine bağlama planı bazı ülkelerin tepkisini çekti.

AB Komisyonu'nun bütçeden sorumlu üyesi Günter Oettinger, Çok Yıllı Mali Çerçeve'de gelirler 1 trilyon 350 milyar Euro, harcamalar ise 1 trilyon 105 milyar Euro olarak belirlendi.

İngiltere Birlik'e en büyük aidatı ödeyen ülkelerden biri 

                                    İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması kendisine en büyük aidatı ödeyen ülkelerden birini kaybetmiş olması demek olacak. İngiltere fiili olarak AB üyesi kaldığı geçiş süreci 2021 yılından itibaren AB'ye yılda 12-14 milyar euro ödeme yapıyordu. İngiltere'nin ayrılmasıyla AB Komisyonu'ndan eksilen bu miktarın plastik vergisi ve bütçe kesintileriyle giderilmesi hedefleniyor.
İngiltere Birlik'e en büyük aidatı ödeyen ülkelerden biri İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması kendisine en büyük aidatı ödeyen ülkelerden birini kaybetmiş olması demek olacak. İngiltere fiili olarak AB üyesi kaldığı geçiş süreci 2021 yılından itibaren AB'ye yılda 12-14 milyar euro ödeme yapıyordu. İngiltere'nin ayrılmasıyla AB Komisyonu'ndan eksilen bu miktarın plastik vergisi ve bütçe kesintileriyle giderilmesi hedefleniyor.
Avrupa Birliği Almanya'dan umutlu 

                                    AB Komisyonu bütçeden sorumlu üyesi Günter Oettinger Almanya'nın AB'ye ödeyeceği aidatın gelecekte artmasını bekliyor. Oettinger Almanya'nın Birlik'e gelecek yıllarda 11-12 milyar euro fazla aidat ödeyeceğini belirtti. Almanya'dan tepki ise gecikmediAB'ye en fazla aidatı ödeyen Almanya'nın Maliye Bakanı Olaf Schulz ve Dışişleri Bakanı Heiko Maas komisyonun bütçeye dair önerilerinin "daha mantıklı" olması gerektiğini söyledi. Ayrıca AB değerlerinin göz önünde bulundurularak mali yük dağılımının da adil olması gerektiğini vurguladı.
Avrupa Birliği Almanya'dan umutlu AB Komisyonu bütçeden sorumlu üyesi Günter Oettinger Almanya'nın AB'ye ödeyeceği aidatın gelecekte artmasını bekliyor. Oettinger Almanya'nın Birlik'e gelecek yıllarda 11-12 milyar euro fazla aidat ödeyeceğini belirtti. Almanya'dan tepki ise gecikmediAB'ye en fazla aidatı ödeyen Almanya'nın Maliye Bakanı Olaf Schulz ve Dışişleri Bakanı Heiko Maas komisyonun bütçeye dair önerilerinin "daha mantıklı" olması gerektiğini söyledi. Ayrıca AB değerlerinin göz önünde bulundurularak mali yük dağılımının da adil olması gerektiğini vurguladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >