Avustralya'daki bıçaklı saldırganın kimliği belirlendi: Terör bağlantılı

Saldırgan polis tarafından etkisiz hale getirildi.
Saldırgan polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Avustralya'nın Melbourne kent merkezinde saldırganla birlikte iki kişinin öldüğü bıçaklı saldırının terör bağlantılı olduğu açıklandı. DAEŞ terör örgütü olayı üstlenirken, "Askerimiz gerçekleştirdi" açıklamasında bulundu.

Avusturalya'nın Melbourne şehrinde aracını ateşe veren ve etraftakilere bıçakla saldırarak bir kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olduktan sonra polis tarafından vurularak öldürülen şahsın terör bağlantısı bulunduğu açıklandı.

Terör kapsamında ele alınacak

Victoria Emniyet Müdürü Graham Ashton, yaptığı basın toplantısında, Melbourne kent merkezindeki ana caddede arabasını ateşe verdikten sonra etraftakilere ve polise bıçaklı saldırıda bulunan şahsın gerçekleştirdiği eylemi terör kapsamında ele alacaklarını söyledi.

Saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.
Saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

DAEŞ: "Bir askerimiz gerçekleştirdi"

Olaya bu yoğun ilginin ardından, Reuters, IŞİD'in Melbourne'deki bıçaklı saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Haber ajansı, IŞİD'in bu iddisını doğrulayacak bir kanıt sunmadığını kaydetti.

Somali kökenli olduğu iddia edildi

Avustralya medyası, öldürülen saldırgan Somali kökenli ve 2009 yılında Sydney kentindeki Holsworthy kışlasına intihar saldırısı komplosu yapmaktan yakalanıp yargılandıktan sonra beraat ettiğini iddia etti.

Saldırının gerçekleştiği bölge bir süre trafiğe kapatıldı.
Saldırının gerçekleştiği bölge bir süre trafiğe kapatıldı.

Hastanede öldü

İsmi açıklanmayan 31 yaşındaki saldırganın, polis tarafından vurulduktan sonra hastanede hayatını kaybettiğini ve şahsın kimliğinin güvenlik birimleri tarafından tespit edildiğini belirten Ashton, "Saldırganın kimliğinden hareketle saldırıyı terör kapsamında değerlendiriyoruz." dedi.

"Şiddetle kınıyoruz"

Öte yandan Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews de yaptığı açıklamada saldırıyı kınadığını vurgulayarak, "Terör eylemi kentimizin kalbini vurdu. Şehrimizde ve eyaletimizde yaşanan şeytani, korkunç bir olay, bunu şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Melbourne kent merkezinde yaşanan olayda saldırgan önce arabasını ateşe vermiş ardından elindeki bıçakla etraftakilere saldırarak, kimliği açıklanmayan bir erkeğin ölümüne, 26 ve 58 yaşındaki iki erkeğin de yaralanmasına neden olmuştu.

Olay yerine gelen polis ekiplerine de bıçakla saldıran şahıs, silahla göğsünden vurularak ağır yaralanmış, daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >