‘Baba’ Bush’un rehber köpeği tabutun başından ayrılmıyor

Rehber köpek Sully, Bush'un tabutunun önünde nöbet tutuyor.
Rehber köpek Sully, Bush'un tabutunun önünde nöbet tutuyor.

Rehber köpek Sully'nin George HW Bush'un tabutu başında nöbet tutan görüntüleri, sosyal medyada yüzlerce kez paylaşıldı. 2 yaşındaki sarı renkli Labrador cinsi köpeğin adı, eski havayolları pilotu Chesley B. "Sully" Sullenberger III'den geliyor. Sully, 2009 yılında New York üzerinde uçarken arızalanan uçağı, Hudson Nehri'ne indirip 155 yolcunun hayatını kurtarmasıyla tanınıyor.

ABD'nin ,30 Kasım'da 94 yaşında hayatını yitiren 41. Başkanı George HW Bush'un tabutu başında rehber köpeği Sully nöbet tutuyor . Baba Bush'un sözcüsü Jim McGrath'ın, "Görev tamamlandı" yazısı eşliğinde paylaştığı Sully'nin fotoğrafı, sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Bir kullanıcı "Sonuna kadar sadık. İşte bu yüzden köpekleri bu kadar çok seviyoruz" derken, bir diğeri şöyle yazdı:

  • "Aman tanrım, biz köpekleri hak etmiyoruz, onlar en iyisi. İnanılmaz sadık ve sevgi dolu, 41. Bush'un hayatını son aylarında biraz olsun kolaylaştırdığı için de içi rahat. Çok iyi iş çıkardın, Sully."

Parkinson hastalığının bir türünden ötürü 2012'den beri tekerlekli sandalye kullanan George HW Bush'a bu yıl eşini kaybetmesi üzerine haziranda rehber köpek Sully verilmişti.

Ailenin yaşadığı Teksas eyaletinde ziyarete açılan naaşın başında bekleyen Sully, bugün naaşla birlikte Washington'a uçuyor. Zira George H.W. Bush’un naaşı, bugün Kongre binasının kubbesi altında ziyarete açılacak.

1989-93 arası tek dönem görev yapmış 41. Başkan’a son kez saygılarını sunmak isteyenler için çarşamba gününe kadar açık olacak.

Burada da baba Bush'un yanından ayrılmayacak rehber köpeğin görevi, çarşamba günü Washington’da Ulusal Katedral’de düzenlenecek cenaze töreninin ardından son bulacak. Naaş, Teksas’taki Başkanlık Kütüphanesi'nde toprağa verilecek.

Adını ABD’li pilottan aldı

2 yaşındaki sarı renkli Labrador cinsi köpeğin adı, eski havayolları pilotu Chesley B. "Sully" Sullenberger III'den geliyor. Sully, 2009 yılında New York üzerinde uçarken arızalanan uçağı, Hudson Nehri'ne indirip 155 yolcunun hayatını kurtarmasıyla tanınıyor.

Sully’nin yeni görevi belli oldu

İsim babası kadar becerikli ve eğitimli Sully, bundan böyle Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nde gazilere yardım edecek.

43. Başkan George W. Bush, babasına yardım ederken tüm ailenin gönlünü fetheden Sully'yle ilgili şu paylaşımı yaptı:

  • "Ailemiz bu köpeği çok özleyecek, ama 41'e verdiği sevincin aynısını yeni evi Walter Reed'e götüreceğini bilmekten teselli buluyoruz."

Sully telefonlara bakabiliyor

Sully'nin telefonu açıp cevap vermek ve eşya getirip götürmek dahil yerine getirebildiği komutlar iki sayfayı dolduracak kadar çok.

  • McGrath, haziran ayında, "Martini hazırlamak dışında her şeyi yapabiliyor, ama onu da dert etmeyin, gidip size martini hazırlayacak birini getirebilir" esprisini yapmıştı.

Askerler, gaziler ve engellilere rehber köpek sağlayan bir hayır kurumu olan Amerika'nın Gazi Köpekleri (America's VetDogs) tarafından eğitilmiş olan Sully'nin Instagram'da (@sullyhwbush) büyük bir takipçi kitlesi var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >