Babasını 50 bıçak darbesiyle öldüren zanlıdan şoke eden savunma

Davada tutuklu sanık Furkan Değirmenci ve avukatı ile annesi Nebahat Değirmenci hazır bulundu.
Davada tutuklu sanık Furkan Değirmenci ve avukatı ile annesi Nebahat Değirmenci hazır bulundu.

Kayseri'de, 23 yaşındaki Furkan Değirmenci babası Hamza Değirmenci'yi annesini dövdüğü iddiasıyla 50 bıçak darbesiyle öldürdü. Değirmenci'nin ifadesinde, "50 kez bıçakladım. Kasıtlı olarak hemen öldürmedim. Acı çekerek ölmesini istedim, bu nedenle bıçak darbelerim öldürücü değildi. Pişman değilim" dediği ortaya çıktı.

Kan donduran olay, 17 Ocak gecesi merkez Kocasinan ilçesinde meydana geldi.

İddiaya göre eve geç gelen işçi emeklisi Hamza Değirmenci, 25 yıllık eşi Nebahat Değirmenci'den çay demlemesini istedi. Olumsuz yanıt alınca sinirlenen Hamza Değirmenci, eşini saçından sürükleyip, mutfağa götürmeye çalıştı.

Bu sırada araya çiftin asansör tamircisi oğlu Furkan Değirmenci girdi. Baba ile oğlu arasındaki tartışma büyüdü.

Furkan Değirmenci, mutfak tezgahı üzerindeki ekmek bıçağıyla babasını boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdü, daha sonra da polise teslim oldu.

“Kasıtlı olarak hemen öldürmedim. Acı çekerek ölmesini istedim”

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Furkan Değirmenci ve avukatı ile annesi Nebahat Değirmenci hazır bulundu. Furkan Değirmenci, savcılık ve mahkemede verdiği ifadesinde, babasının annesine küfür ettiğini belirterek, “Annem bu duruma üzüldü, ağladı. Ben de annemi komşuya gönderdim. Babama yumruk attım. Daha sonra evin mutfak kısmında bıçağı elime alarak babamın yanına tekrar geldim. Yaklaşık olarak tahminen 50 kez babamı bıçakladım. Kasıtlı olarak hemen öldürmedim. Acı çekerek ölmesini istedim, bu nedenle bıçak darbelerim öldürücü değildi. Pişman değilim” dediği ortaya çıktı.

Duruşma savcısı, eksikliklerin giderilmesi ve Furkan Değirmenci'nin tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Tutukluluk haline ilişkin savunma yapan Furkan Değirmenci ise, “Tahliyemi istiyorum, olay nedeniyle çok pişmanım” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >