Jandarmanın envanterindeki helikopterler ve özellikleri

Jandarma Genel Komutanlığı envanterine kattığı yeni helikopterler ile hava gücünü arttırıyor.
Jandarma Genel Komutanlığı envanterine kattığı yeni helikopterler ile hava gücünü arttırıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı envanterine 21 Kasım'da katılacak olan S-70i model 2 genel maksat helikopterinin fotoğrafı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından paylaşıldı. Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan helikopterlerin özelliklerini haberimizde derledik.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından Jandarma Genel Komutanlığı envanterine katılacak S-70i model 2 genel maksat helikopterinin fotoğrafını paylaştı.

AA'da yer alan habere göre Bakan Soylu, "Jandarma Genel Komutanlığı envanterine 21 Kasım 2018 tarihinde katılacak S-70i model genel maksat helikopteri. Filomuza iki kuş daha" ifadelerini kullandı.

Jandarma Genel Komutanlığı envanterindeki kaç çeşit helikopterler var?

Genelde emniyet ve asayiş ile kamu düzenini sağlamak, korumak ve kollamak için suç işlenmesini önlemek amaçları ile kurulan Jandarma Genel Komutanlığı etkisi arttırmak adına helikopterlerden aktif bir şekilde faydalanıyor.

İşte Türk Jandarmasının envanterinde bulunan helikopterler:

T625 / 5 Ton Sınıfı Genel Maksat Helikopteri - TAI

                                    
                                    
                                    2013 Eylül ayında sözleşmesi imzalanmış olup ilk uçuşunu 2018 yılı sonu gibi gerçekleştirmesi ve 2021 yılında seri üretime geçmesi hedeflenmektedir. Program kapsamında yapısal ve aviyonik sistemlerin sistemlerin yanı sıra motor, transmisyon, rotor ve iniş takımları da milli imkanlar kullanılarak tasarlanıp üretilecektir. VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma gibi geniş bir çerçevede görev icra etmesi ve sivil helikopter pazarından da sipariş alması beklenmektedir.
T625 / 5 Ton Sınıfı Genel Maksat Helikopteri - TAI 2013 Eylül ayında sözleşmesi imzalanmış olup ilk uçuşunu 2018 yılı sonu gibi gerçekleştirmesi ve 2021 yılında seri üretime geçmesi hedeflenmektedir. Program kapsamında yapısal ve aviyonik sistemlerin sistemlerin yanı sıra motor, transmisyon, rotor ve iniş takımları da milli imkanlar kullanılarak tasarlanıp üretilecektir. VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma gibi geniş bir çerçevede görev icra etmesi ve sivil helikopter pazarından da sipariş alması beklenmektedir.
Sikorsky S-70i

                                    
                                    
                                    Jandarma Genel Komutanlığı envanterine yeni giren S-70i dünyaca ünlü helikopter şirketi Sikorsky'nin en gelişmiş helikopteri olarak biliniyor.
Sikorsky S-70i Jandarma Genel Komutanlığı envanterine yeni giren S-70i dünyaca ünlü helikopter şirketi Sikorsky'nin en gelişmiş helikopteri olarak biliniyor.
TAI T129B ATAK 

                                    
                                    
                                    Atak programı kapsamında TAI ve Agusta Westland A129 Mongoose temelli olarak geliştirilmiş bir projedir.20mm top mermisine ilave olarak, Güdümsüz roket, CİRİT Füzesi, STINGER Hava-Hava Füzesi, Mızrak-U/Umtas Antitank füzesi ile donatılması mümkündür. (TAI)
TAI T129B ATAK Atak programı kapsamında TAI ve Agusta Westland A129 Mongoose temelli olarak geliştirilmiş bir projedir.20mm top mermisine ilave olarak, Güdümsüz roket, CİRİT Füzesi, STINGER Hava-Hava Füzesi, Mızrak-U/Umtas Antitank füzesi ile donatılması mümkündür. (TAI)
AS 532UL Cougar MK.I - TAI & Eurocopter

                                    
                                    
                                    TAI 1999-2003 yılları arasında 28 adet AS 532UL Cougar MK.I genel maksat helikopterinin üretimini Eurocopter lisansıyla gerçekleştirmiştir.
AS 532UL Cougar MK.I - TAI & Eurocopter TAI 1999-2003 yılları arasında 28 adet AS 532UL Cougar MK.I genel maksat helikopterinin üretimini Eurocopter lisansıyla gerçekleştirmiştir.
Sikorsky S-70A-24A Black Hawk

                                    
                                    
                                    Sikorsky S-70A-24A Black Hawk, Sikorsky firması tarafından üretilen askeri taşıma ve saldırı helikopteri 2002 yılında Jandarma Kuvvetlerine teslim edilmiştir.
Sikorsky S-70A-24A Black Hawk Sikorsky S-70A-24A Black Hawk, Sikorsky firması tarafından üretilen askeri taşıma ve saldırı helikopteri 2002 yılında Jandarma Kuvvetlerine teslim edilmiştir.
Agusta-Bell AB-205 MM80547 Esercito

                                    
                                    
                                    901nci Hava Aracı Ana Depo ve Fabrika Komutanlığı, 1984-1992 yılları arasında 60 adet UH-1H Iroquois helikopterinin üretimini Bell Helicopter lisansıyla gerçekleştirmiştir.
Agusta-Bell AB-205 MM80547 Esercito 901nci Hava Aracı Ana Depo ve Fabrika Komutanlığı, 1984-1992 yılları arasında 60 adet UH-1H Iroquois helikopterinin üretimini Bell Helicopter lisansıyla gerçekleştirmiştir.
PLA Mil Mi-17-1

                                    
                                    
                                    Mil Mi-17 ya da Mi-8MT, NATO'daki kod adıyla Hip-H, bir Sovyet taşıma helikopteridir. Mi-17, Sovyet Mi-8 taşıma helikopterinin daha güçlü motorlarla donatılmış halidir.
PLA Mil Mi-17-1 Mil Mi-17 ya da Mi-8MT, NATO'daki kod adıyla Hip-H, bir Sovyet taşıma helikopteridir. Mi-17, Sovyet Mi-8 taşıma helikopterinin daha güçlü motorlarla donatılmış halidir.
AH-1P/S Cobra

                                    
                                    
                                    1995 yılı ve devamında 30 adet AH-1P/S Cobra helikopteri 901. HAADFK tarafından modernize edilerek Jandarmaya verilmiştir.
AH-1P/S Cobra 1995 yılı ve devamında 30 adet AH-1P/S Cobra helikopteri 901. HAADFK tarafından modernize edilerek Jandarmaya verilmiştir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >