Bayramda çalışmak zorunda olan 10 meslek

Bayram'da çalışmak
Bayram'da çalışmak

Bayramlar birçok insan için tatil ve sevdikleri ile buluşma fırsatı olsa da bayramda çalışmak zorunda olan çok fazla insan var. Tek tek sayması zor olsa da Bayramda çalışmak zorunda olan 10 meslek haberimizde...

Bayramlar insanların birbirleri ile görüştükleri, büyüklerini ziyaret ettikleri arta kalan zamanlarda ise dinlenmek için tatil yaptıkları güzel zamanlardır. Ancak her meslek için değil maalesef bazı meslekler bayramda da çalışmalarını devam ettirmek zorunda.

Bayram'da çalışmak zorunda olan 10 mesleği sizler için derledik. Aslında bu mesleklerden çok daha fazlasının bayramlarda çalışmak zorunda olduğunu biliyoruz.

Listemize sığdırabildiğimiz bayramda çalışmak zorunda olan mesleklere haberimizde göz atabilirsiniz...

Güvenlik teşkilatı

                                    
                                    İnsanların bayramı güvende geçirebilmeleri için polisinden askerine, bekçisinde koruyucusuna kadar tüm güvenlik personeli çalışmaya devam ediyor.
Güvenlik teşkilatı İnsanların bayramı güvende geçirebilmeleri için polisinden askerine, bekçisinde koruyucusuna kadar tüm güvenlik personeli çalışmaya devam ediyor.
Ulaşım ve Taşımacılık Sektörü

                                    
                                    Bayramlarda insanların tatile veya sevdiklerine ziyareti gitmesini sağlayan şoförler bayramı direksiyon başında geçirmek zorunda kalıyor. Otobüs, minibüs ve taksilerin dışında uzun yol taşmacılığı yapan tır ve kamyon şoförleri de yine bayramı yollarda geçirenler arasında...
Ulaşım ve Taşımacılık Sektörü Bayramlarda insanların tatile veya sevdiklerine ziyareti gitmesini sağlayan şoförler bayramı direksiyon başında geçirmek zorunda kalıyor. Otobüs, minibüs ve taksilerin dışında uzun yol taşmacılığı yapan tır ve kamyon şoförleri de yine bayramı yollarda geçirenler arasında...
Perakende Sektörü

                                    Evet misafirliğe giderken eli boş gitmiyoruz! Üzgünüz ama bayramlarda da marketlere ihtiyacımız var!Sadece marketler değil mağazalar, AVM'ler de bayramda en yoğun yerler arasında. Eğer perakende sektöründe çalışıyorsanız bayramları ve bilumum tatilleri unutmak zorunda kalabilirsiniz.
Perakende Sektörü Evet misafirliğe giderken eli boş gitmiyoruz! Üzgünüz ama bayramlarda da marketlere ihtiyacımız var!Sadece marketler değil mağazalar, AVM'ler de bayramda en yoğun yerler arasında. Eğer perakende sektöründe çalışıyorsanız bayramları ve bilumum tatilleri unutmak zorunda kalabilirsiniz.
Turizm Sektörü

                                    
                                    Bayramlarda otellerin doluluk oranı %100'e yaklaşıyor. İnsanların tatil bölgelerine akın etmesi nedeniyle turizm sektörü çalışanlarının tüm izinleri iptal! Eğer turizm sektörü çalışanı iseniz bayram için plan yapmamaya alışsanız iyi olacak.
Turizm Sektörü Bayramlarda otellerin doluluk oranı %100'e yaklaşıyor. İnsanların tatil bölgelerine akın etmesi nedeniyle turizm sektörü çalışanlarının tüm izinleri iptal! Eğer turizm sektörü çalışanı iseniz bayram için plan yapmamaya alışsanız iyi olacak.
Sağlık Personeli

                                    Bayramda meydana gelen kazalar, hastalıklar hepimizin canını sıkıyor. Bayramda da bize yardımcı olmak için nöbet tutan sağlık personeli bu durumlarda imdadımıza yetişiyor.Sadece doktorlar değil hemşireler, teknisyenler, acil tıp uzmanları, ambulans görevlileri ve çok daha fazlasıyla sağlık ordusu bayramda da görevde...
Sağlık Personeli Bayramda meydana gelen kazalar, hastalıklar hepimizin canını sıkıyor. Bayramda da bize yardımcı olmak için nöbet tutan sağlık personeli bu durumlarda imdadımıza yetişiyor.Sadece doktorlar değil hemşireler, teknisyenler, acil tıp uzmanları, ambulans görevlileri ve çok daha fazlasıyla sağlık ordusu bayramda da görevde...
Havaalanı çalışanları ve pilotlar

                                    
                                    İstanbul Atatürk havalimanında 46 saniyede bir uçak iniyor veya kalkıyor. Özellikle bayramlarda ek seferler nedeniyle yoğunluk iyice artıyor. Hal böyle olunca pilotlardan hosteslere yer görevlilerinden teknisyenlere kadar birçok personel bayramda da çalışmak zorunda.
Havaalanı çalışanları ve pilotlar İstanbul Atatürk havalimanında 46 saniyede bir uçak iniyor veya kalkıyor. Özellikle bayramlarda ek seferler nedeniyle yoğunluk iyice artıyor. Hal böyle olunca pilotlardan hosteslere yer görevlilerinden teknisyenlere kadar birçok personel bayramda da çalışmak zorunda.
Gıda Sektörü

                                    
                                    Bayramda yemek ve fast food dükkanları, kahve ve çay dükkanları müşterilerine hizmet etmek için açık!Gıda sektörü çalışanları da bayramı oldukça yoğun geçiren insanlar arasında...
Gıda Sektörü Bayramda yemek ve fast food dükkanları, kahve ve çay dükkanları müşterilerine hizmet etmek için açık!Gıda sektörü çalışanları da bayramı oldukça yoğun geçiren insanlar arasında...
Basın - Yayın Kuruluşları

                                    Bayramda güncel haberleri insanlara ulaştırma görevi yapan basın yayın çalışanları da bayramlarda tatil göremeyenler listesinde...Kaçan bir boğanın peşinden koşturan kameramanın veya bayramda meydana gelen olayları yazan editörlerin bayramlarda tatil yapması pek mümkün değil.
Basın - Yayın Kuruluşları Bayramda güncel haberleri insanlara ulaştırma görevi yapan basın yayın çalışanları da bayramlarda tatil göremeyenler listesinde...Kaçan bir boğanın peşinden koşturan kameramanın veya bayramda meydana gelen olayları yazan editörlerin bayramlarda tatil yapması pek mümkün değil.
Eczacılar

                                    Tedavi sürecinin tamamlayıcısı olan eczanelerde çalışan personelde bayramda nöbet tutan çalışanlar arasında yer alıyor eğer şansınız varsa bayramda nöbet sizin eczanenizde değilse bayram tatilini değerlendirebilirsiniz. Ama yinede küçük sürprizlere karşı hazırlıklı olun!
Eczacılar Tedavi sürecinin tamamlayıcısı olan eczanelerde çalışan personelde bayramda nöbet tutan çalışanlar arasında yer alıyor eğer şansınız varsa bayramda nöbet sizin eczanenizde değilse bayram tatilini değerlendirebilirsiniz. Ama yinede küçük sürprizlere karşı hazırlıklı olun!
Kasaplar

                                    Bu bayramda kuşkusuz en çok yorulacak meslek grubu kasaplar! Her ne kadar bayramlar kazanç açısından iyi olsa da bayram süresi boyunca oldukça yorucu çalışma saatleri kasapları bekliyor.
Kasaplar Bu bayramda kuşkusuz en çok yorulacak meslek grubu kasaplar! Her ne kadar bayramlar kazanç açısından iyi olsa da bayram süresi boyunca oldukça yorucu çalışma saatleri kasapları bekliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >