Bedelli askerliğin detayları ortaya çıkmaya başladı

Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuracağı ilk cumhurbaşkanlığı kabinesinin ilk görevi, bedelli askerlik bekleyenlere müjde vermek olacak. Bedelli askerlik çalışmaları 65. Hükümet tarafından başlatıldı ve neredeyse tamamlandı. Çalışmalarda bedelli için 26 yaş ve 20 bin TL ücret öne çıktı. Bedellide elde edilecek gelir doğrudan olarak savunmaya harcanacak.

Seçimlerin tamamlanması ardından bedelli askerlik için adım atılmaya başlanıyor. Çalışmalarda bedelli için 26 yaş ve 20 bin TL ücret öne çıktı. Bedelli ücretini ödeyenler askerlik hizmetinden muaf tutulacak. Bedelliden elde edilecek kaynak bütçeye gelir kaydedilmeyecek, savunma harcamalarına aktarılacak. Bedelli askerliğin devam eden terörle mücadele faaliyetlerinde herhangi bir zafiyet yaratmayacağı bildirildi. Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan da olumlu görüş alındı.

TBMM'nin ilk görüşeceği yasalardan birisi olacak

Yeni Şafak gazetesinden Kıymet Sezer'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi verdiği talimat doğrultusunda çalışmalar tamamlandı. Yapılan çalışmalarda bedelli askerlik için yaş şartında 26, ücret bedelinde ise 20 bin TL öne çıktı. Kurulacak olan cumhurbaşkanlığı kabinesinin konuyu netleştirmesi ardından ilgili yasal düzenlemenin de 1 Ekim’de açılacak olan TBMM’nin ele alacağı ilk yasalardan biri olması bekleniyor. Bu düzenlemenin ardından da her dönem hükümetin önüne gelen bedelli askerlik talepleri karşısında askerlik konusunda yeni bir düzenleme çalışması gündeme getirilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >