Bedelli askerlikte yol izni olacak mı?

Arşiv
Arşiv

Bedelli askerliğe ilişkin 4. celp ve sevk tarihleri www.turkiye.gov.tr adresinden açıklandı. E-Devlet üzerinden bedelli askerlik yerleri sorgulanabilecek. Bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmaları 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde icra edilecek. Peki bedelli askerlikte yol izni olacak mı? Bedelli askerlik yapacaklar yol izninden faydalanabilecekler mi?

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bedelli askerlik yükümlüsü olan vatandaşların 21 gün temel askerlik yapacakları birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakını alabilecekleri tarihlerin "www.turkiye.gov.tr" adresinden ilan edildiği belirtildi. Bedelli askerlik yapacakların yol izni hakkının olup olmayacağı sorusunun cevabı da belli oldu.

Bedelli askerlikte yol izni olacak mı?

24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp dönemlerinin belli olmasının ardından binlerce bedelli asker adayı sorularına yanıt arıyor. En çok merak edilen sorulardan biri de bedelli askerlik yapacakların yol izninden faydalanıp faydalanmayacağı sorusu. Askerlik şubelerinden alınan bilgilere göre bedelli askerlikte de yol izni söz konusu olacak. Bedelli askerlerin gidecekleri mesafeye göre yol izinlerinin ne kadar olacağı sevk kağıtları üzerinde yazacak.

Bedelli Askerlikte Yol Parası Verilecek mi?

Yol iznine ek olarak yine bedelli askerlik yükümlülerinin teslim olacakları birliğe kaç kilometre uzaklıkta olduğuna ve dolayısıyla ne kadar süre seyahat edeceğine bağlı olarak tıpkı kısa ve uzun dönem askerler gibi alacakları yol ve iaşe bedellerini ilgili PTT hesaplarından temin edebilecekler.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlikle ilgili şunları kaydetmişti:

  • "Şu ana kadar bize müracaat eden toplam 634 bin 415 gencimiz işlemlerini tamamladı. Bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmaları 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde icra edilecektir. Bu gençlerimizin eğitim faaliyetleri 48 ilimizde kara, deniz ve hava ile Jandarma Genel Komutanlığına ait toplam 92 birliğimizde gerçekleşecektir.”

Bedelli askerliğe ilişkin celp ve sevk tarihleri açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bedelli askerlik yükümlüsü olan vatandaşların 21 gün temel askerlik yapacakları birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakını alabilecekleri tarihlerin "www.turkiye.gov.tr" adresinden ilan edildiği belirtildi.

Yükümlülerin durumlarına ait bilgileri, askerlik şubelerinden de öğrenebilecekleri vurgulanan açıklamada, temel eğitime sevk edilecek yükümlülerden yoklaması olmayanların yoklamalarını sevkleri öncesinde yapması gerektiği, yoklamasını yaptırmış olsalar bile rahatsızlığını beyan eden yükümlülerin muayene için tekrar askerlik şubelerine müracaat edebilecekleri kaydedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >