Bir fotoğrafın hikayesi: Omar'ın duası kabul oldu

Omar
Omar

Hasene Yardım Vakfı, bayram öncesi yetimhane ziyaretlerinde yaşanan olay, boğazı düğümleyen cinsten. Tanzanya'da bulunan yetimhanede kalan Omar, "Bizleri ziyarete gelenler olsun, bizlere hediye getirsinler" diye dua ediyor ve Hasene Avrupa ekibi, yetimlerin hediyelerini dağıtmak için Omar'ın kaldığı yetimhaneye gidiyor. Omar'ın ağlarken fotoğrafının hikayesi de burada başlıyor...

Hasene Yardım Vakfı'nın Tanzanya'da gerçekleştirdiği yetimhane ziyaretlerinde duygu dolu anlar yaşandı.

Hasene Avrupa tarafından Kurban Bayramı öncesi Tanzanya'da bulunan yetimhane ziyaretlerinden birinde, erkeklere Türkiye forması, kızlara ise elbise dağıtımı gerçekleştirildi.

Omar
Omar

Omar gözyaşlarına hakim olamadı

Birlikte namaz kılan yetimler ekip için hazırladığı duaları okurken haberlere konu olacak o fotoğraf ortaya çıkıyor.

  • Duası kabul olan Omar'ın fotoğrafı, Tanzanya Daressalam'da çekildi.

Omar
Omar

"Biz onun kabul olmuş duası olduk"

Yetimlere yardım için Tanzanya'ya giden ekibin arasında bulunan Hasan Aydın o anları şöyle anlatıyor:

  • "Duayı Omar haykıra haykıra söylüyordu. Sonra dikkatimi çekti. Yaklaştım gözleri kapalı beni görmüyordu. Yakınlaştığımda gözyaşı döktüğünü fark ettim ve o kareyi çektim. Biz gözyaşlarını şöyle yorduk: Omar kısa süre önce bizleri ziyarete gelenler olsun hediyeler getirsinler diye dua etmiş ve biz onun kabul olmuş duası olduk. Gözyaşları Allah'ı zikrederken Rabbime olan şükrü, sevinci oldu. Rabbimde bize başlarını okşamayı gözyaşlarını silmeyi nasip etti."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >