BTK açıkladı: 20 Ocak'ta Siber Yıldız yarışması düzenleniyor

BTK, 20 Ocak'ta düzenlediği yarışmayla birlikte Siber Yıldız'ını seçiyor. Birinci, 10 Cumhuriyet Altını kazanıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türk hacker ordusunu kurmak için çalışmalarını hızlandırmış durumda. Son olarak, bu siber ordu için ilk sınavların 20 Ocak'ta başlayacağı da açıklandı. Hatta yarışmada birinci olana 10 Cumhuriyet Altını verilecek.

Gönüllülük esasına göre oluşturulan bu orduda görev alacakların maaşları 6000 TL ile 10000 TL arasında değişecek. Bu hususta bilgi ve birikimine güvenen herkesin yarışmaya katılabileceği özellikle belirtiliyor. Yani ekstra koşul aranmıyor.
Yaş aralığı da hayli geniş; keza 13-14 yaşından 57 yaşına kadar tüm adayların başvuruları kabul edilecek. 20 Ocak'ta düzenlenecek olan yarışma, tam olarak 24 saat sürecek. Siber Yıldız olarak isimlendirilen bayrak yakalama oyunuyla da özel bir test ortamı oluşturulacak.

Yarışmada birinciye 10, ikinciye 5, üçüncüye 3 ise Cumhuriyet Altını verilecek. Yarışmayı 4 ve 15 arasında bir sıralamayla bitirenler ise 1 Cumhuriyet Altını kazanacak.

BTK, konuyla alakalı özel bir web sayfası da hazırlamış durumda. Buradaki bağlantı üzerinden yarışmaya katılım kurallarını inceleyebilir; ödülleri görebilir ve kayıt olabilirsiniz.
BTK başkanından Türk Hacker ordusu için önemli mesaj
Başvurular başladı: Türk Hacker ordusu kuruluyor
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >