Çadırlarda yaşam mücadelesi veren ailelere vantilatör dağıtıldı

Yeni Hayat kampı
Yeni Hayat kampı

Suriye’nin Elbab bölgesinde kurulan Yeni Hayat kampı ve Bızağ bölgesindeki çadırlarda yaşam mücadelesi veren Gutalı ailelere İHH insani Yardım Vakfı vantilatör dağıtımı gerçekleştirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye’nin Elbab bölgesinde kurulan Yeni Hayat kampı ve Bızağ bölgesindeki çadırlarda yaşam mücadelesi veren Gutalı 880 aileye vantilatör dağıtımı gerçekleştirdi.

Artan sıcaklıklar çadırda yaşayan aileleri zorluyor

Son yıllarda artan sıcaklardan dolayı kamplardaki çadırlarda zor şartlarda hayatlarını sürdüren aileler, bu projeyle biraz daha rahat ortam sağlandı.

880 aileye vantilatör dağıtımı gerçekleştirildi.
880 aileye vantilatör dağıtımı gerçekleştirildi.

Yapılan dağıtımlar hakkında açıklamalarda bulunan Babuselam Koordinatörü Hasan Aksoy, “ Yaz ayının gelmesiyle çadırlarda hayat gittikçe zorlaştı. Özellikle de çocuklar aşırı sıcaklardan dolayı kolay bir şekilde hastalanıyorlar. Çünkü çadırların içindeki sıcaklık dışarıya göre daha fazla hissediliyor. Bizler de vantilatör projesi başlattık. Bu projeyi hayat geçirirken elektrik sorununu da göz önüne alarak vantilatörler akü, güneş enerjisi ve jeneratörlerle uyumlu çalışıyor. Böylelikle tüm aileler faydalanacak.” dedi.

Yeni Hayat kampı
Yeni Hayat kampı

"Türkiye halkından Allah razı olsun"

Bunda sonraki süreçte bu tür projelerin devam edeceğini açıklayan Aksoy, ”bir sonraki projemizde ailelere buzdolabı dağıtımı yapacağız. Yardımlarını bizlere ulaştıran hayırsever Türkiye halkından Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >