CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yok

​CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
​CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu genel başkan olarak katıldığı 9. seçimden de hüsranla ayrılmasına rağmen, "Koltuk sevdalısı olan insanların bu partide yeri yok." açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • "Seçim döneminde örgütlerimiz görevlerini yerine getirdi. Tüm baskılara rağmen çok önemli görevler üstlendi parti teşkilatımız.
  • Örgütümüz toplumun üzerinde baskıyı kaldırttı ve AK Parti'ye 7 puan kaybettirdi. Bu, sıradan bir başarı değildir. Ben bu arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. 49,5 olan oyları, 42,5'e düştü bu bizim çok önemli bir sonuç.
  • Bu seçimin kaybedeni AK Parti'dir, kazananı demokrasidir."

Soru-Cevap kısmı

Erdoğan'ı seçim nedeniyle tebrik etmeyeceğim.

-İstifa edecek misiniz?

  • Biz dış telkinlerle kendi politikamızı oluşturmayız. Bizim bir geleneğimiz var. Demokrasiye inanıyoruz. Bize bunu söyleyenler kendi partilerine baksın. Biz kendi aramızda oturup konuşuruz.

- İnce'nin aldığı oy ile CHP'nin aldığı oy arasındaki fark

Biz Muharrem Bey'in daha fazla oy almasını savunduk. Biz kendisinin tüm çalışmalarına katkı verdik. Eleştiri de yapmadık. Eğer İnce o oyları almasaydı sorun olacaktı. Kendisi de ifade etti, oy istenen sürecin altında kaldı.

  • Arkadaşlara örgüt, il başkanları ve milletvekilleri konusunda talimat verdim; koltuk sevdalısı olan insanların bu partide yeri yok. Bireysel çıkar peşinde koşanların, koltuk sevdasına tutulanların bizim partimizde yeri yok.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >