Çocuk tacizcilerine kimyasal hadım!

Bekir Bozdağ
Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ çocuklara yönelik cinsel taciz suçlarının kimyasal hadım cezası ile cezalandırılacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, cinsel suçlarda kimyasal hadımın yeni dönemde devreye gireceğini duyurdu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara öldürülmesi ile ilgili olarak: 'Vahşice bir cinayet. Türkiye olarak bu tür cinayetleri önleme konusunda ciddi tedbirler aldık bugüne kadar hükümet olarak. Önümüzdeki dönemde bu tedbirleri tekrar gözden geçirip cezaları daha da artıracak adımlar atacağımızı daha önce açıklamıştık ancak seçimin araya girmesiyle bu düzenlemeler yapılamamıştı. Yeni dönemde bu konularda cezaları daha da artıran adımları atacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek isterim."dedi.

Çalışmalar seçim öncesi başlamıştı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ mart ayında çocukların istismarının önlenmesine dönük çalışmalar hakkında Bakanlar Kuruluna bilgilendirme yapmıştı.

Bu bilgilendirmede çocuk istismarına yönelik cezalar artırılarak halk arasında hadım olarak bilinen konunun yasal dayanağa kavuşturulacağı açıklanmıştı.

Ayrıca 'yeni düzenleme ile suçluların cezalarının infazından sonraki süreçte de takibi zorunlu hale getirilerek adres bilgileri güvenlik birimlerine verilecek hayatları boyunca kontrol altında olacaklar' denmişti.

Çalıştıkları yerlere bilgi verilecek

Kamuda ve özel sektörde bu suçlarla yargılanan ve ceza alan kişiler, özel sektörde çalıştığı kuruma da bilgilendirme yapılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >