Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulanacak

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin ekonomik saldırısıyla ilgili konuştu. Erdoğan, ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulanacağını açıklayarak: "Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar." dedi. Erdoğan'ın açıklamalarından sonra akıllara boykot nedir, boykot nasıl yapılır? Soruları geldi, İşte tüm ayrıntılarıyla boykot...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin kur saldırısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulanacağını açıklayarak: "Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan


  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra akıllara boykot nasıl yapılır sorusu geldi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu"nda, ABD'nin kur saldırısıyla ilgili atılacak adımlara ilişkin bilgi verdi.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Ekonomimiz tıkır tıkır işliyor"

  • "Ülkemizin ekonomik verilerini kime gösterirseniz gösterin bir gariplik olduğunu fark edecektir. Dolar ülkemizin parası karşısında 4,8 seviyesinden 7'lere fırladı? 15 Temmuz sabahı 2,8 seviyesinde olan kurun 4,8 seviyesine çıkması anlamsızken bu durumu nasıl izah edeceğiz? Anormallik var mı diye baktığımızda manzara şudur: Bankalar mı battı? Bugün ülkemiz dünyadaki en sağlam bankacılık sektörüne sahip. Kamu borç stoğunun milli gelire oranında Avrupa'nın en iyilerindeniz. Ekonomimiz tıkır tıkır çalışıyor. Dünyada örnek gösterilen turizmde patlamaya yaşayan ülke konumundayız. Savaşa mı girdik, işgale mi uğradık, siyasi veya sosyal kaos mu yaşıyoruz? Bu soruna her zamanki klasik bakış açısının dışında bakmak zorundayız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacağız"

Buradan iş dünyamıza sesleniyorum. En güzel cevap işimize 4 elle sarılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz. ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz. Biz insansız hava araçlarını istediğimizde 'Kongre izin vermiyor' diyorlardı. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Bunları üretiyoruz. Sıkıntımız yok. Batı'da yapacağımız pek çok görüşme olacak. Batı'dan dostlar arıyor, görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz. Türkiye'de bir araya gelmenin gayretleri içerisindeyiz, bir araya geleceğiz. Gayretlerimizi sürdüreceğiz. Rabbimizin yardımı yakındır, endişe etmeyin."

Boykot nedir? Boykot nasıl uygulanır?

Boykot bir işi, bir davranışı yapmama kararı alma ya da bir kimse, bir topluluk veya bir ülkeyle, amaca ulaşmak için her türlü ilişkiyi kesmektir.

Boykotta bir grubun bir gayeyi, gerçekleştirmek için, belirli bir plan doğrultusunda diğer bir grupla ekonomik ve sosyal ilişkisini kesmek, karşı tarafı zorlayarak onu müşkül bir duruma sokmak ve bunun neticesinde de isteklerin zorla kabulü amacı vardır.

Boykot bir devlet içerisindeki değişik menfaat grupları arasında olabileceği gibi milletler arasında da olabilir. Bir malın kalitesinin kötü olması ya da pahalılığı sebebiyle o malı almamak, tüketmemek gibi iradi bir tavır sergilemeye de boykot denir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >