Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbulluların kararının başımızın üstünde yeri var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.Erdoğan konuşmasında "İstanbulluların kararının başımızın üstünde yeri var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında satır başları;

''Pazar günü yapılan İBB Başkanlığı yenileme seçiminin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Gayriresmi sonuçlara göre İBB Başkanlığı görevine seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum.

"Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek üstüne yatma lüksüne sahip değiliz"

Bundan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Tam tersine gerek 31 Mart'ta, gerek 23 Haziran'da milletimize kendimizi neden anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız. Bu değerlendirmenin sonucuna göre de atmamız gereken adımları hayata geçireceğiz.

Milletin verdiği mesajları görmezden gelme lüksüne sahip değiliz. Bu bakımdan tüm kardeşlerimin müsterih olmasını istiyorum. Milletimizin itimadına layık olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

  • S-400 konusu
  • S-400 hava savunma sistemini önümüzdeki ay teslim almaya başlayacağız.Geri adım atmayacağız

Terör operasyonları

Türkiye, tabii olarak sürekli yeni ve daha büyük sınamalarla karşı karşıya gelmektedir. Pısırık davranmak yerine meydan okumayı tercih ettik. Bölgemizi ve dünyayı ilgilendiren kritik gelişmelerin yaşandığı dönemde Türkiye'yi içine hapsetmeye çalıyor. Ülkemizin temel diplomatik, güvenlik ve ekonomik öncelikleriyle ilgili politikalarından taviz vermeyerek tavrımızı ortaya koyduk. Bölücü terör örgütünü etkisiz hale getirecek adımları atıyoruz. Terör tehditlerini kaynağında yok edecek başarılar elde ettik. İmralı'daki terörist başının yaptığı açıklamalar ve değerlendirmeler hem iç politikada, hem bölgede ciddi görüş ayrılıklarının ortaya çıktığının göstergesidir. DEAŞ'ı üzerimize salmaya yönelik operasyonları bozduk, bozuyoruz.


''Yunanistan Başbakanı ne söylerse söylesin orada haklarımız var"

Yunanistan Başbakanı ne söylerse söylesin bizim orada haklarımız var. Haklarımızı koruma adına hem arama tarama gemilerimiz hem sondaj gemilerimiz faaliyetlerini sürdürecek. Şimdi hem arama hem de sondaj gemileri olmak üzere 4 tane bu tür gemiye sahip olduk. Doğu Akdeniz'de çalışmalarımızı sürdürmeye başladık. Türkiye konuşur Yunanistan konuşur İngiltere konuşur.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'

''Fransa sen konuşamazsın"

Ama Fransa sen konuşamazsın. Senin böyle bir yetkin yok. Sularla ilgili de ilgi alanları içerisinde olanlar varsa onların da söyleyecek bir şeyleri olabilir. Kıbrıs'a gelince burada 3 tane garantör ülke var. Ancak bunlar konuşur.''

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

"330 bin Suriyeli geri döndü"

Şu ana kadar 330 bin Suriyeli geri döndü, Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki sorunlar çözülünce bu rakam milyonlara ulaşacak. Bir tanesi 'Şu kadar bölünmüş yol yaptık demekle mi oy alacaksınız?' diyor. 26 tane havalimanını 56'ya çıkarttık diye mi bu millet size oy verecek? Kahramanmaraşlı kardeşim anladı ama bu hanımefendi hala anlamadı. Dağları yüzlerce tünelle deldik. Siz geçmişte bakanlık da yaptınız. Geçmişte niye bunları yapamadınız? İsteseler de istemeseler de biz yine bu yolları yapmaya devam edeceğiz. Bu tünelleri açmaya köprüleri yapmaya devam edeceğiz.''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplası'nda yaptığı açıklamada "330 bin Suriyeli geri döndü" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplası'nda yaptığı açıklamada "330 bin Suriyeli geri döndü" dedi.

"Dışarıdan dayatma ile kabine revizyonu olmaz"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine revizyonu sorusuna ''Öyle bir şey yapılması gerekiyorsa onu biz yaparız. Hele hele bu vatanı sevenler olarak bunları gündemde tutmak şık degil. Dışarıdan dayatmayla kabine değişikliği olmaz'' yanıtını verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >