Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda çok garip bir senaryo ortada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda çok garip bir senaryo ortada, piyasada. Hafta sonuna kadar bu senaryo nasıl oynanacak, bunu göreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

"Tek gayesi Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kurulmaya çalışılıyor"

Erdoğan, "AK Parti ile MHP'nin ittifakı şeffaf bir şekilde, 81 milyonun gözü önünde ve meşru bir zeminde yapılmıştır. Karşımızdakiler ise karanlıkta birbirlerine göz kırparak iş tutuyorlar. Önü arkası belli olmayan pazarlıklarla, rengi, kimliği, kişiliği, haysiyeti hiçbir şeyi belli olmayan, tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kurulmaya çalışılıyor. Yaptıkları bu." dedi.

"Size bu tezgahı bozdurmayız"

"Şu anda çok garip bir senaryo ortada, piyasada. Hafta sonuna kadar bu senaryo nasıl oynanacak, bunu göreceğiz.

Bu süreçte huzurun olduğu bir ortam var. Böyle bir ortamda kalkıp OHAL'in olmamasını talep ediyorlar. Niye; tezgah bozulacak, onun için. Size bu tezgahı bozdurmayız"

CHP Grup Başkanvekili Özel'e tepki

Sen bu el kol hareketini; yaptırmam ya, AK Parti Genel Başkanı'na yapabilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na yapamazsın. Onun için bir defa haddini beleceksin. Ama bunlarda böyle bir ahlak anlayışı yok. Dün oradaki (Genel Kurul'daki) gelişmeler gerçekten bir afet, bir felaketti.

"Saygısızlık boyutlarına ulaştı"

Dün Mecls Genel Kurulu'nda yaşanan görüntüleri asla tasvip etmiyorum. Kendi hastalıklı siyasetlerini ülkemizin bu önemli, milli bayramını zehirleme için kullananları buradan şiddetle kınıyorum. Milletimizin 15 Temmuz destanını önemsizleştirmek isteyen zatın hezeyanları artık şehitlerimize saygısızlık boyutlarına ulaşmıştır.

"Bay Kemal oradan Bakırköy'e kaçıyor"

15 Temmuz gecesi saat 23.17... Ana muhalefetin başındaki zat havalimanında tanklarla görüşüyor ve Bay Kemal oradan Bakırköy'e kaçıyor. Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde kahvesini içerken gelişmeleri takip ediyor.

“Sen benim nasıl indiğimi nereden biliyorsun?”

Biz daha sonra Marmaris'ten Atatürk Havalimanı'na geliyoruz. Benim oradan nasıl geldiğimi Enerji Bakanımız, Eşim, çocuklarım vardı. Orada bir terbiyesiz vardı, sen benim nasıl indiğimi nereden biliyorsun?

"Siz her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten"

Sen 23.17'de Genel Başkanınla oradasın, biz uçakla Marmaris'ten geliyoruz. Biz inerken F-16'lar ve helikopterler hala uçuyor. Sen CHP'lileri kandırırsın ama oradaki on binleri kandıramazsın.

Siz, her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten. Hiçbir zaman siz kahramanca F-16'ların karşısında dikilenlerden olmadınız, tankların karşısına çıkanlardan olmadınız. Sizler hatta Bağdat Caddesi'nde alkışlayanlardan oldunuz

O gece 16 saat süren bu operasyonu, biz bizzat havaalnında yönettik. Bay Kemal sen neredeydin o saatte? Sen kahve yudumlarken, biz havaalanında bakan arkadaşlar, milletvekilleri ve birçok kahramanla oradaydık.

15 tane adamını gönderdin sözde İyi Parti'ye. Peki, senin bu adamların sözde İyi Parti'ye gitmeyi kabul etti mi? Dün baktım senin bu 15 adamın CHP koltuklarında oturuyor. Demek ki gönderdiğin yeri beğenmediler, anlaşamadılar, ikna edemedin. Bundan sonra seenaryo nasıl çalışacak bilemiyorum, her şey olabilir söyleyeyim. İYİ Parti'den 3 kişi var orada, diğerleri nerede CHP sıralarında.

Bu zat geçtiğimiz günlerde yine mezhepçi saplantılarına yenik düşerek Osmanlı'ya iftira attı. Ya bu ne edep dışı bir yaklaşım. Osmanlı'yı, kurucu unsuru olan Yörüklere, Türkmenlere zulmetmekle itham eden bu zatın gönül dünyası milletimizden ne kadar uzak olduğu ortaya çıktı.

Bay kemal, zaman geçirme, gel hemen aday ol.

Bay Kemal, zaman geçirme, gel hemen aday oluver. Ne sağ da solda zaman harcıyorsun ya? Gel aday oluver, hiç vakit kaybetme. Bir Genel Başkana da yakışır aday olmak ya. Milletimin sana itibarını da görelim.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >