Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa'da miting yapacağı yer belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde "Son çalışmalarını arkadaşlarımız tamamlıyor, bir Avrupa ülkesinde de vatandaşlarımızla buluşacağız" açıklamasının ardından mitingin hangi ülkede yapılacağını merak ediyordu. Cumhurbaşkanı, Avrupa'daki vatandaşlarla Bosna Hersek'te bir araya geleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ve Güney Kore ziyaretleri sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. 24 Haziran'da düzenlenecek seçimlere dair görüşlerini de anlatan Erdoğan, yurt dışında yapılacak miting için Bosna Hersek'te karar kıldıklarını belirtti.

"Daha önce de gördük"

Erdoğan, Avrupa'nın kampanya yasaklarıyla ilgili olarak "Bu yeni değil. Bunu daha önceki seçimlerde, 7 Haziran'da da, Kasım'da da gördük. Bunları hiç önemsemedik. Bazı Avrupa ülkelerinin siyasetçilerimiz, vatandaşlarımız aleyhinde tavırlar sergilemesi elbette demokratik bir tutum değildir. Seçimlere, kampanyalara herkes saygı göstermeli. Nitekim biz Avrupa'da seçim yapılan ülkelerdeki liderleri arayıp kendilerini tebrik etmekten çekinmedik. Çünkü biz yeni bir sayfa açılsın, ilişkiler iyi olsun istiyoruz" dedi.

"Huylu huyundan vazgeçmiyor"

Avrupa'da bazı ülkelerin 'Kampanya için salon veririz', 'Vermeyiz' tartışması yapmakta olduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Böyle bir ortamda biz de oralarda yaşayan vatandaşlarımızla Bosna Hersek'te buluşmayı tercih ettik. Avrupa ülkelerinden gelecek vatandaşlarımızla, Bosna Hersek'teki bir salonda bir araya geleceğiz. O toplantıya inşallah ben de gideceğim. Avrupa'daki vatandaşlarımız da yaşadıkları ülkelerde çalışmalarını sürdürecekler elbet."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >