İsrail'e 'Kudüs' tepkisi

İsrail 'duvara yakın' diyerek yıktığı Filistinlilere ait evler...
İsrail 'duvara yakın' diyerek yıktığı Filistinlilere ait evler...

İsrail tarafından Kudüs'te yaşayan Filistinlilere yönelik ablukalar sürüyor. Dışişleri Bakanlığı'ndan ise konuya ilişkin sert bir tepki geldi. Bakanlık; "Kudüs'ün demografik yapısını değiştirmeye yönelik eylemleri şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Filistinlilere ait bazı evleri yıkması İsrail’in işgalci ve saldırgan politikalarının yeni bir tezahürüdür." ifadelerine yer verildi.

Gerekçe: Güvenlik tehlikesi

İsrail Yüksek Mahkemesi, geçen ay Sur Bahir'deki söz konusu binaların, Doğu Kudüs'teki Ayrım (Utanç) Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakınlığı nedeniyle 'güvenlik tehlikesi oluşturduğunu' iddia ederek yıkımına karar vermiş ve mülk sahiplerine 18 Haziran'a kadar binalarını yıkmaları için süre tanımıştı.

Ne olmuştu?

Bunun üzerine Filistinliler, bazıları inşa halinde olan 10 binanın yıkımının durdurulması için Yüksek Mahkemeye başvurmuş ancak mahkeme önceki gün bu başvuruyu reddetmişti.

10 evin yıkımına başlamıştı

İsrail güçlerinden çok sayıda asker ve polis, dün sabah erken saatlerden itibaren iş makineleriyle geldikleri Sur Bahir bölgesindeki Vadi El-Hummus Mahallesi'nde Filistinlilere ait en az 10 evin yıkımına başlamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >