Dünyanın en pahalı ülkeleri

Arşiv
Arşiv

Seyahat etmek; rutinin dışına çıkmak, keşfetmek, yeni yerler görmek, yurt dışında yeni kültürlerle tanışmak birçok kişinin hayallerini süslüyor. Seyahat etmek isteyen birçok kişinin merak ettiği konulardan biri, gitmek istediğini ülkelerin pahalı olup olmadığı sorusu. Dünyanın en pahalı ülkelerini sizler için derledik.

Seyahat edenlerin, yerleşenlerin cebini yakan dünyanın pahalı ülkelerini sizler için derledik.

Bahamalar 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yüzme kumsallarıyla dolu bir plaj ve bir iguana adası da dahil olmak üzere 700'den fazla adadan oluşan Bahamalar, beyaz kumlu plaj tatil hayallerinin yapıldığı yerdir; ama bu bozulmamış ada vahasında , gezegendeki en temiz suyla yaşamak istiyorsanız bu size pahalıya mal olacak. Bahamalar'da yaşam maliyeti Amerika Birleşik Devletleri'dekinden yaklaşık %30 daha yüksektir.
Bahamalar Yüzme kumsallarıyla dolu bir plaj ve bir iguana adası da dahil olmak üzere 700'den fazla adadan oluşan Bahamalar, beyaz kumlu plaj tatil hayallerinin yapıldığı yerdir; ama bu bozulmamış ada vahasında , gezegendeki en temiz suyla yaşamak istiyorsanız bu size pahalıya mal olacak. Bahamalar'da yaşam maliyeti Amerika Birleşik Devletleri'dekinden yaklaşık %30 daha yüksektir.
Norveç 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Büyük dağ sıralarıyla, kuzey ışıklarıyla Norveç meraklılarına bir ömür boyu macera sunuyor; ama ülkenin yüksek yaşam maliyeti sizi engellemezse.

  


  
İskandinav ülkesi, tüm Avrupa'da kişisel mal ve hizmetler için en yüksek fiyat seviyelerinden birine sahiptir. Örneğin ülkede 3,8 litre süt 7 dolara mal olur.
Norveç Büyük dağ sıralarıyla, kuzey ışıklarıyla Norveç meraklılarına bir ömür boyu macera sunuyor; ama ülkenin yüksek yaşam maliyeti sizi engellemezse. İskandinav ülkesi, tüm Avrupa'da kişisel mal ve hizmetler için en yüksek fiyat seviyelerinden birine sahiptir. Örneğin ülkede 3,8 litre süt 7 dolara mal olur.
İsviçre

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Huzur bulacağınız görkemli manzaralar için ya da tarihi şehirler için İsviçre'yi ziyaret etmek isterseniz bunun maliyetinin çok fazla olacağını söylemek isteriz. Zira ülkedeki Cenevre, Zürih ve Basel en pahalı 10 şehir arasında kendine yer buluyor.  Ülkede fitness kulübü üyeliğinin ortalama aylık 93 dolar olduğunu söylersek ülkede yaşamının ne kadar pahalı olduğunu fark etmiş olursunuz.
İsviçre Huzur bulacağınız görkemli manzaralar için ya da tarihi şehirler için İsviçre'yi ziyaret etmek isterseniz bunun maliyetinin çok fazla olacağını söylemek isteriz. Zira ülkedeki Cenevre, Zürih ve Basel en pahalı 10 şehir arasında kendine yer buluyor. Ülkede fitness kulübü üyeliğinin ortalama aylık 93 dolar olduğunu söylersek ülkede yaşamının ne kadar pahalı olduğunu fark etmiş olursunuz.
Lüksemburg 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Lüksemburg sürekli olarak dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alsa da yaşamın en pahalı olduğu ülkelerden biri olmaktan kaçamıyor. Küçük Kuzey Avrupa ülkelerindeki ortalama kira ABD'den % 61 daha fazla.
Lüksemburg Lüksemburg sürekli olarak dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alsa da yaşamın en pahalı olduğu ülkelerden biri olmaktan kaçamıyor. Küçük Kuzey Avrupa ülkelerindeki ortalama kira ABD'den % 61 daha fazla.
Danimarka 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Danimarka dünyanın en mutlu ülkelerinden biri olarak biliniyor. Danimarka bu özelliğinin yanısıra aynı zamanda pahalılığıyla da cep yakıyor. Ülkenin başkenti Kopenhag, dünyanın en pahalı şehirleri listesine adını yazdırıyor; ama eğer tarihi limanlar , büyüleyici ilçeler ve imzalı Danimarka tasarımlarıyla bir yer arıyorsanız , bu küçük nordik ülke harcadığınız her kuruşa değer olabilir.
Danimarka Danimarka dünyanın en mutlu ülkelerinden biri olarak biliniyor. Danimarka bu özelliğinin yanısıra aynı zamanda pahalılığıyla da cep yakıyor. Ülkenin başkenti Kopenhag, dünyanın en pahalı şehirleri listesine adını yazdırıyor; ama eğer tarihi limanlar , büyüleyici ilçeler ve imzalı Danimarka tasarımlarıyla bir yer arıyorsanız , bu küçük nordik ülke harcadığınız her kuruşa değer olabilir.
Singapur

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Singapur, dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip Güneydoğu Asya'da çok gelişmiş bir ülkedir Ülkeyle aynı adı taşıyan Singapur şehri, yakın zamanda Economist tarafından 2018 yılında dünyanın en pahalı şehri olarak belirlendi.

  


  
Çok fazla harcama yapmadan Asya'yı ziyaret etmeyi veya yerleşmeyi planlayan insanlar için, Singapur'u atlamak ve doğrudan Filipinler gibi ucuz Asya ülkelerine gitmek daha iyi bir fikir olabilir.
Singapur Singapur, dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip Güneydoğu Asya'da çok gelişmiş bir ülkedir Ülkeyle aynı adı taşıyan Singapur şehri, yakın zamanda Economist tarafından 2018 yılında dünyanın en pahalı şehri olarak belirlendi. Çok fazla harcama yapmadan Asya'yı ziyaret etmeyi veya yerleşmeyi planlayan insanlar için, Singapur'u atlamak ve doğrudan Filipinler gibi ucuz Asya ülkelerine gitmek daha iyi bir fikir olabilir.
Japonya

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Asya genellikle ucuz bir kıta olmasına rağmen, “Yükselen Güneş Ülkesi”  olarak Japonya’da durumlar biraz farklı. Japonya'da yaşam maliyeti ABD'den yaklaşık% 20 daha yüksektir. Bu pahalılığa rağmen, ülkenin neon ışıklı şehirlerini ve nefes kesen dağ sıralarını keşfetmek konusunda kararlı olan kişiler, önceden plan yaparlarsa, maliyeti biraz daha düşürebilirler.
Japonya Asya genellikle ucuz bir kıta olmasına rağmen, “Yükselen Güneş Ülkesi” olarak Japonya’da durumlar biraz farklı. Japonya'da yaşam maliyeti ABD'den yaklaşık% 20 daha yüksektir. Bu pahalılığa rağmen, ülkenin neon ışıklı şehirlerini ve nefes kesen dağ sıralarını keşfetmek konusunda kararlı olan kişiler, önceden plan yaparlarsa, maliyeti biraz daha düşürebilirler.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >