Facebook otomatik video seslerini kapatma

facebook otomatik video ses kapatma
facebook otomatik video ses kapatma

Facebook'ta ufak bir ayar yaparak, videoların otomatik olarak sesli başlamasını engelleyebilirsiniz.

Facebook, hem Android hem de iOS için son yayınladığı son güncelleştirmeyle birlikte videoları otomatik şekilde sesli oynatmaya başladı. Fakat bu durum kısa süre içerisinde binlerce hatta milyonlarca kullanıcısının tepkisini çekti. Facebook'un mobil uygulamalarında standart olarak gelen bu özellik, küçük bir ayarla kapatılabiliyor.

Web sürümünün yanı sıra mobil uygulamalarda da sık aralıklarla güncelleştirme yayınlayan Facebook, mevcut kitlesini elinde tutmak ve yeni kullanıcılar kazanmak için önemli adımlar atıyor. Öncelikle Haber Kaynağı'nda otomatik olarak oynamaya başlayan videolar, şimdi de sesli şekilde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Video ayarları üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde bu ayarı yaparak videoların otomatik oynaması engellenebiliyor.
Facebook'un otomatik video oynatma özelliği nasıl kapatılır?
Facebook videoları sesli başlamasın

                                    Özelliği, eskisi gibi sessiz bir şekilde kullanmak isteyenlerin de yine ufak bir ayar yapması gerekiyor. 

Android kullanıcılarının bunun için öncelikle Ayarlar / Uygulama Ayarları kısmına erişmeleri gerekiyor. Akabinde "Haber Kaynağı'ndaki Videolar Sesli Başlar" seçeneğini pasif hale getirildiğinde videoların otomatik sesli oynamasını kapanmış oluyor. 

iPhone kullanıcılarının yapması gereken ayar da gayet basit. Bu kez de Ayarlar / Videolar ve Fotoğraflar kısmına tıklayıp, "Haber Kaynağı'ndaki Videolar Sesli Başlıyor" bölümünü pasif olarak ayarlamak gerekiyor.
Facebook videoları sesli başlamasın Özelliği, eskisi gibi sessiz bir şekilde kullanmak isteyenlerin de yine ufak bir ayar yapması gerekiyor. Android kullanıcılarının bunun için öncelikle Ayarlar / Uygulama Ayarları kısmına erişmeleri gerekiyor. Akabinde "Haber Kaynağı'ndaki Videolar Sesli Başlar" seçeneğini pasif hale getirildiğinde videoların otomatik sesli oynamasını kapanmış oluyor. iPhone kullanıcılarının yapması gereken ayar da gayet basit. Bu kez de Ayarlar / Videolar ve Fotoğraflar kısmına tıklayıp, "Haber Kaynağı'ndaki Videolar Sesli Başlıyor" bölümünü pasif olarak ayarlamak gerekiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >