Florence'in yıkıcı etkisi gün yüzüne çıkıyor

Kasırganın etkisiyle çok sayıda ağaç koptu.
Kasırganın etkisiyle çok sayıda ağaç koptu.

ABD'nin doğusunu etkisi altına alan Florence, 43 kişinin ölümüne neden olurken, 3.4 milyon kümes hayvanı telef oldu. Birçok evin su altında kaldığı bölgede, yüzlerce balık İ-40 otoyolunda bulundu. Fırtınanın etkisiyle doğal ortamlarından bölgeye geldiği tahmin edilen balıklar otoyola saçıldı. Kasırganın ABD'ye maliyetinin ise 50 milyar dolar olduğu öne sürüldü.

ABD'nin doğusu geçen cuma günü etkisi altına alan ve "tropik depresyon" kategorisine düşürülen Florence kasırgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 43 oldu.

Kuzey Carolina'de çok sayıda ev sular altında kaldı.
Kuzey Carolina'de çok sayıda ev sular altında kaldı.

Kuzey Carolina'de 32 kişi öldü

Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper'un ofisinden yapılan açıklamada, dün akşam itibarıyla eyalette Florence kasırgası nedeniyle ölenlerin sayısının 32 olduğu, diğer 11 kişinin Güney Carolina ve Virginia eyaletinde yaşamlarını yitirdiği belirtildi.

5 bin kurtarma operasyonu gerçekleşti

  • Açıklamada, su baskınlarında mahsur kalanları kurtarma çalışmaları övüldü, ilk yardım ekiplerinin kasırganın vurduğu bölgelerde yaklaşık 5 bin kurtarma operasyonu düzenlediği ifade edildi.

Sular altında kalmış bir ev.
Sular altında kalmış bir ev.

Evler su altında

Ulusal Kasırga Merkezi, Florence kasırgasının hızının saatte 56 kilometreye kadar gerilemesi nedeniyle kasırganın "tropik depresyon" (saatteki hızı en fazla 60 kilometre olan kategori) seviyesine düştüğünü duyurmuştu. Kasırga nedeniyle Kuzey ve Güney Carolina ile Virginia eyaletlerinde çok sayıda evi su basmıştı.

Otoyola balıklar saçıldı

Sel nedeniyle Kaliforniya ile Kuzey Karolina'yı birbirine bağlayan eyaletler arasındaki 'İ-40' otoyolunun Kuzey Karolina bölümünde ölü balıklar bulundu. Panderlea İtfaiye Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, "Bölgede Florence Kasırgası'nın neden olduğu büyük seller sonucu doğal ortamlarından taşınan balıklar, suların çekilmesi ile birlikte otoyola saçılmış." denildi.

İ-40 otoyoluna, doğal ortamlarından selin etkisiyle taşınan yüzlerce balık savruldu.
İ-40 otoyoluna, doğal ortamlarından selin etkisiyle taşınan yüzlerce balık savruldu.

3.4 milyon kümes hayvanı telef oldu

Kuzey Carolina Eyaleti Tarım Departmanı'ndan yapılan açıklamaya göre, kasırga bölgeyi vurduğundan beri 5.500 domuz ve 3.4 milyon kümes hayvanı telef oldu.

ABD ekonomisine büyük darbe

  • Moody's Analiz'in yayınlandığı rakamlara göre, kasırganın şu ana kadar ABD ekonomisine verdiği zararın 38 milyar il 50 milyar dolar arasında olduğunu belirtilirken, sigorta şirketlerinin hasarın yalnızca 1.7 milyar ila 5 milyar arasında bir meblağını karşılayabileceğini öngörülüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >