G20 zirvesindeki aile fotoğrafında dikkati çeken 'Selman' detayı

G20 Liderler Zirvesi'nde katılımcılar aile fotoğrafı çektirdi.
G20 Liderler Zirvesi'nde katılımcılar aile fotoğrafı çektirdi.

Japonya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde aile fotoğrafı çekimi sırasında Trump ile Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu olduğu iddia edilen Suudi Veliaht Prensi Selman'ın kameralar karşısındaki yakınlığı dikkati çekti. Prens Selman'ın Japonya Başbakanı Şizo Abe'nin sağında yer alması ise Suudi Arabistanlı vatandaşlar tarafından havai fişeklerle kutlandı. 'Dünyanın kalbindeyiz' yorumlarına neden olan fotoğrafın ne anlama geldiğini ve Selman'ın neden orada yer aldığını araştırdık.

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderleri Japonya’nın Osaka kentinde 2 gün düzenlenecek olan zirve nedeniyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı zirvede aile fotoğrafı çekildi. Fotoğrafta Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ev sahibi Japonya Başbakanı Şizo Abe'nin sağında yer alması ise dikkati çekti.

G20 liderler zirvesinde aile fotoğrafı

G20 Liderler Zirvesi'nde aile fotoğrafı çekimi sırasında Trump ile Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu olarak gösterilen Suudi Veliaht Prensi Selman'ın kameralar karşısındaki yakınlığı dikkati çekti.

  • Zirvenin düzenlendiği Intex Osaka Fuar merkezine gelen liderleri, Japonya Başbakanı Şizo Abe tek tek karşıladı.

Bugün son günü olan zirvede birçok gelişme yaşandı. Aile fotoğrafı sırasında merkezde yer alan Suudi Arabistan Veliaht Prens bin Selman, ülkesinde büyük sevince neden oldu.

"Dünyanın kalbinde" yorumları yapıldı

Fotoğraf, Suudi Arabistan'da 'dünyanın kalbindeyiz' olarak yorumlansa da durumun öyle olmadığı anlaşıldı. Bin Selman'ın Japonya Başbakanı Abe'nin sağında yer almasının nedeni; bir sonraki G20 Liderler Zirvesine Suudi Arabistan'ın ev sahipliği yapacak olması.

Geçtiğimiz yıl Arjantin'in ev sahipliğinde Başkent Buenos Aires'de gerçekleşen zirve sırasında çekilen fotoğrafta ise Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin sağında bu yıl zirveye ev sahipliği yapan Japonya Başbakanı Şizo Abe yer almıştı.

Arjantin'de gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi'nde aile fotoğrafı böyle olmuştu.
Arjantin'de gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi'nde aile fotoğrafı böyle olmuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >