Galatasaray'da ikinci Grosskreutz vakası

​Galatasaray'da ikinci Grosskreutz vakası
​Galatasaray'da ikinci Grosskreutz vakası

Transferin son gününde Ahmet Çalık'ı Malaga'ya kiralamak isteyen Galatasaray'da ikinci bir Grosskreutz vakası yaşanıyor. Milli futbolcunun evraklarında Kevin Grosskreutz'un transferinde olduğu gibi sorun çıktı. İspanyol ekibi, konuyla ilgili UEFA'ya başvururken gelecek karara göre Çalık'ı kadrosuna katacak.

Galatasaray'da Grosskreutz sendromu devam ediyor. Transfer döneminin son saatlerinde Galatasaray'a, İspanya'dan Ahmet Çalık için kiralama teklifi geldi. Sarı-kırmızılı yönetim oyuncu için gelen teklifi kabul ederken, oyuncunun evraklarını yetiştirmek için yoğun mesai verdi. Fakat transferin Malaga tarafında sıkıntı yaşandı.

Malaga, oyuncunun veri giriş sistemine kaydında sıkıntı yaşayınca, transfer tamamlanamadı. Bunun ardından İspanyol ekibi konuyla ilgili UEFA'ya resmi başvuruda bulundu. Sorunun aşılması halinde Galatasaray, milli futbolcunun Malaga'ya gidişinden 500 bin avro kazanacak.

  • Yaşanan bu olay, Galatasaray'ın Kevin Grosskreutz transferinde yaşadığı sorunu akıllara getirdi. Alman futbolcunun transferinde de aynı sorun yaşanmış ve Galatasaray Grosskreutz'u oynatamamıştı. Sonrasında ise Alman futbolcu bir karşılaşmaya bile çıkmadan takımdan ayrılmıştı.