Gurbetçi Türk'ün 'plaka' zaferi

Avusturya'da yaşayan gurbetçi Türk'ün 'plaka' zaferi.
Avusturya'da yaşayan gurbetçi Türk'ün 'plaka' zaferi.

Avusturya'da yaşayan Mustafa Kantarcı'nın otomobile özel olarak aldığı 'KI AKP 61' yazılı plaka, Avusturya makamlarınca 'siyasi olduğu' gerekçesiyle iptal edildi. Hukuk mücadelesine başvuran Kantarcı plakasını geri almayı başardı.

Avusturya'da yaşayan Trabzonlu Mustafa Kantarcı (66), satın aldığı cipine AK Parti'yi simgeleyen harfler ile memleketinin plaka kodunun yazılı olduğu 'KI AKP 61'yazılı özel plaka aldı.

'Siyasi' olduğu gerekçesiyle

Avusturya makamları, 6 ay sonra siyasi olduğu gerekçesiyle plakayı iptal etti. Aracına başka bir plaka verilen Kantarcı, olayı yargıya taşıdı. Avusturya yargısı, Mustafa Kantarcı'yı haklı buldu ve sökülen özel plakasının iade edilmesine karar verdi.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinden 1973 yılında çalışmak için gittiği Avusturya'ya yerleşen Mustafa Kantarcı, özel sektörde çalıştıktan sonra emekli oldu. Kantarcı, 2016 yılında satın aldığı cipine, AK Parti'yi simgeleyen harfler ile memleketinin plaka kodunun yazılı olduğu 'KI AKP 61'yazılı özel plaka aldı.

Plakayı sökmek zorunda kaldı

Avusturya makamları, 6 ay sonra Kantarcı'ya gönderdiği yazıda siyasi olduğu gerekçesiyle plakanın iptal edildiğini bildirdi. İtirazlarından sonuç alamayan Kantarcı, plakayı sökmek zorunda kaldı.

Memleketi Trabzon'a gelen Kantarcı, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Memleketi Trabzon'a gelen Kantarcı, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yargı, Kantarcı'yı haklı buldu

Aracına başka bir plaka verilen Kantarcı, olayı yargıya taşıdı. Avusturya yargısı, Mustafa Kantarcı'yı haklı buldu ve sökülen özel plakasının iade edilmesine karar verdi. Kantarcı, geri aldığı plakasını yeniden otomobiline taktı. Memleketi Trabzon'a gelen Kantarcı, bir süre sonra yeniden Avusturya'ya dönecek.

"Plakamı geri aldım"

Avusturya'da satın aldığı cipine özel plaka taktırdığını ancak plakasının siyasi olduğu gerekçesiyle söktürüldüğünü anlatan Mustafa Kantarcı, "AK Parti'ye sempatim olduğundan dolayı parti ve memleketimi simgeleyen özel plaka aldım. Plaka siyasi olduğu gerekçesiyle geri alındı. Dava açtım, sonunda plakamı geri aldım. Bazı baskılar görüyorum. Akrabalarım bana 'plakayı geri ver, başını bir şey gelir' dediler. Ama ben kararlıyım, vermeyeceğim" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >