Güvenli Bölge: Türkiye bir beka savaşı mı veriyor?

Güvenli Bölge
Güvenli Bölge

İsmail Halis ve Mete Yarar'ın sunumuyla "Güvenli Bölge" bu hafta; 'ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Kudüs'te neden buluştu? Golan işgali ve İsrail terörüne ABD iması, 'büyük planın' hangi aşaması? Türkiye bir beka savaşı mı veriyor?' sorularını yanıtladı.

GZT'nin her salı merakla beklenen programı "Güvenli Bölge", Türkiye'nin gündemini yakınen ilgilendiren, ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Kudüs'te neden buluştu? Golan işgali ve İsrail terörüne ABD iması, 'büyük planın' hangi aşaması? Türkiye bir beka savaşı mı veriyor? Sorularını derinlemesine masaya yatırdı.

  • İsmail Halis ve Mete Yarar’ın sunumuyla "Güvenli Bölge"yi her salı saat 21.30'da GZT sosyal medya hesaplarından canlı takip edebilirsiniz.

Sorularınız canlı yayında cevap buluyor

İsmail Halis ve Mete Yarar, Türkiye'nin sınır güvenliğinden bölgesel ve küresel güçlere, İsrail'de seçim öncesi ABD'nin Golan Tepeleri hamlesine kadar bir çok konuyu takipçilerinin sordukları sorular ışığında yanıtlıyor.

  • *ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Kudüs'te neden buluştu?
  • *Golan işgali ve İsrail terörüne ABD iması, 'büyük planın' hangi aşaması?
  • *Türkiye bir beka savaşı mı veriyor?
Golan Tepeleri'nden bir görüntü
Golan Tepeleri'nden bir görüntü

Golan Tepeleri

Dünyada yaşanan birbirinden bağımsız olayların aslında ne kadar birbiriyle bağlantılı olduğun değinen Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "Takip etmek gerektiğini düşünüyorum. Yalnızca Ortadoğu’ya bakmak bize resmi vermiyor. Dünyadaki gelişmeler bize resmi veriyor. Şunu söyleyelim Trump’ın Golan Tepeleri’nin İsrail’in toprağı sayıldığı kararnameyi imzalamış olması aslında Birleşmiş Milletler’in sonunun geldiğinin işaretidir. Artık dünyada hiç kimse BM’deki herkesin egemen devlet olduğu teorisinin yok sayılmasıdır." dedi.

"Pandoranın kutusu artık açıldı"

"Neyi tartışacağız? Venezuela’da seçilmiş bir lidere işine gelmediği için diktatör ilan edip başka birine sen artık lidersin dediğinde iş bitmişti." diyen Yarar sözlerine şöyle devam etti:

"Başka bir yerde seçilmiş kişinin darbeyle devrilmesi sonucunda legal tanıdığında bitmişti. Trump’ın BM’yi hiçe sayıp kararnameyi imzalaması son toprağı atmaktır. Artık dünyada pandoranın kutusu açılmıştır.

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kameralara böyle poz verdi.
ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kameralara böyle poz verdi.

"Yaşanan olayın büyüklüğünün dünya daha farkına varamadı"

Bugün Suriye’de Amerika’nın işgali altında bulunan %40’lık toprağı var. Farz edelim bir kararnameyle dediler ki bundan sonra bu toprakları bölgedeki PYD’ye verdim. Böyle bir durumun ne farklı var, Golan Tepeleri kararnamesinden? Yaşanan olayın büyüklüğünün dünya daha farkına varmadı gibi geliyor bana.

Yarın sabah Afganistan’daki bir toprağa kardeşim bu saatten sonra bu toprak sana aittir gibi kararnamelerle toprak mı dağıtacaksın? Güç kullanabileceğin gücü idame ettireceğin bir yola doğru mu gidiyoruz? Bir kez daha soruyorum Golan Tepeleri’nin İsrail’e verilmek istenmesiyle bölgedeki herhangi bir toprağı sana veriyorum demesi arasındaki fark ne?

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo

"Trump Tanrı tarafından İsrail’i korumak üzere görevlendirildi"

Bu iki yüzlülük beni öldürüyor. Venezuela’ya baktığında Brezilya’daki bir lider devrildiğinde 'Amerikan darbesi' diyen adamların Mısır’daki darbeye darbe diyememesi iki yüzlülüğü. 'Trump Tanrı tarafından İsrail’i korumak üzere görevlendirildi.' diyen bir ABD Dışişleri Bakanı var. Bunu bile umursamaz bir tavırla pas geçenler var. Başka bir yerde başka birisi bu tür ifadeleri kullansa mesela bu ifadeyi Pakistan’da veya Malezya’da söylese kıyamet kopar.

Türkiye’nin Ayasofya ile alacağı kararla ilgili konuşmalar, Ayasofya’nın cami olup olmamasıyla ilgili tartışmalar bile dünyada kıyameti kopartmaya yetiyor.

Beka sorunu

Bu dönem eşitlik, adalet, hak gibi konuların hiç kıymetinin kalmadığı bir dönem. Bunlar beka değilse, bu son dönemde yaşananların hiçbiri sorun değilse dünyada sorun ne? Bir ülkenin liderini devir, bir ülkede darbe yap, bir ülkenin topraklarını başkasına ver, git başka ülkede bulun, onu yık, bunu tehdit et. Eğer bunların hiçbiri beka değilse, ne beka kardeşim?

GZT'nin tüm dünyada ses getiren silah analiz infografisini ekrana yansıtan İsmail Halis ve Mete Yarar konu hakkında konuştu.
GZT'nin tüm dünyada ses getiren silah analiz infografisini ekrana yansıtan İsmail Halis ve Mete Yarar konu hakkında konuştu.

"Dünyanın beka sorunu var"

Dünyanın beka sorunu var. Biz de bu beka sorunundan birebir etkileniyoruz.

  • 50 yıl öncesini 100 yıl öncesini değil o kadar uzağa gitmiyorum. 15 Temmuz’u bile unuttuk. 15 Temmuz'la ilgili birileri laf söyleyebiliyor. 15 Temmuz’u unuttuk.

"Rusya'yı deccal olarak görüyorlar"

Bugün evangelistler ve diğer gruplar deccal olarak Rusya’yı görüyorlar. Dikkat edin son dönemde Rusya üzerinde yapılan konuşmalara baktığımızda tabloyu görüyoruz. Hiçbir şey rastlantı değil. Savaşın Rusya ile olacağına inanıyorlar. Çünkü, Trump’ın Rahip Brunson’ın eline koyup dua ettirmesi sıradan bir sahne değildi."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >