HTC 11 bomba gibi geliyor: Çerçevesiz ekran, çift kamera ve daha fazlası

Tayvanlı üreticinin yeni amiral gemisi modeli HTC 11, tahminlere göre 5.5 inç'lik 2K çözünürlükte ekranla, 12 MP'lik çift arka kamerayla ve 8 GB'lık RAM ile gelecek.

Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisi HTC, yeni akıllı telefonlarıyla Android ekosistemindeki payını artırmaya çalışıyor. Bu kapsamda Nisan ayında HTC 10'un duyurusunu yapan şirket, amiral gemisi telefonda beklediği satış rakamlarını elde edememişti. Son olarak, yeni üst seviye model olması beklenen HTC 11 ile ilgili ilk bilgiler de gelmeye başladı. Hatta telefonun konsept tasarımı ve çizimleri şimdiden ortaya çıkmaya başladı.
Bahar aylarında tanıtılacak

                                    Tahminlere göre HTC 11'in tanıtımı gelecek yılın bahar aylarına kalacak. Yani bu yeni amiral gemisi kuvvetle muhtemel Mayıs - Haziran döneminde tanıtılacak. Bu tarih, esasında diğer birçok akıllı telefon üreticisinin de harekete geçtiği bir dönemi ifade ediyor. Yani birçok farklı şirket, özellikle bahar aylarında yeni nesil telefonlarını tanıtarak satışa çıkarıyor.
Bahar aylarında tanıtılacak Tahminlere göre HTC 11'in tanıtımı gelecek yılın bahar aylarına kalacak. Yani bu yeni amiral gemisi kuvvetle muhtemel Mayıs - Haziran döneminde tanıtılacak. Bu tarih, esasında diğer birçok akıllı telefon üreticisinin de harekete geçtiği bir dönemi ifade ediyor. Yani birçok farklı şirket, özellikle bahar aylarında yeni nesil telefonlarını tanıtarak satışa çıkarıyor.
5.5 inç'lik çerçevesiz ekran

                                    Sızan yeni bilgilere göre telefonda 1440 x 2560 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabilen 5.5 inç'lik çerçevesiz ekran yer alacak. HTC 11'de sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835'in kullanılması bekleniyor. Buna ek olarak GPU tarafında ise büyük ihtimalle Adreno 540 görev yapacak. İddialara göre HTC'nin bu yeni amiral gemisinde 8 GB RAM kullanılacak. Dahili depolama tarafında ise muhtemelen 256 GB'lık seçenek bulunacak.
5.5 inç'lik çerçevesiz ekran Sızan yeni bilgilere göre telefonda 1440 x 2560 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabilen 5.5 inç'lik çerçevesiz ekran yer alacak. HTC 11'de sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835'in kullanılması bekleniyor. Buna ek olarak GPU tarafında ise büyük ihtimalle Adreno 540 görev yapacak. İddialara göre HTC'nin bu yeni amiral gemisinde 8 GB RAM kullanılacak. Dahili depolama tarafında ise muhtemelen 256 GB'lık seçenek bulunacak.
Yeni HTC Sense arayüzü

                                    Yeni amiral gemisinde de HTC'nin kendi Sense arayüzünün kullanılacağı aşikar. Ancak bu noktada HTC Sense'in tekrardan güncellenmesi söz konusu olabilir. HTC 11 için tahmini fiyatlar ise 650 dolar ve 700 dolar arasında.
Yeni HTC Sense arayüzü Yeni amiral gemisinde de HTC'nin kendi Sense arayüzünün kullanılacağı aşikar. Ancak bu noktada HTC Sense'in tekrardan güncellenmesi söz konusu olabilir. HTC 11 için tahmini fiyatlar ise 650 dolar ve 700 dolar arasında.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >