İnsanlık dersi: Yaralı kurbağayı tedavi ettirmek için 27 kilometre yol katetti

Ömer Faruk Kırçın
Ömer Faruk Kırçın

Kocaeli'nde yaşayan Ömer Faruk Kırçın'dan insanlık dersi... Kırçın, evinin bahçesinde bulduğu yaralı kurbağayı veterinere teslim etmek için 27 kilometre yol katetti.

'İyi ki böyle insanlar var' dedirten olay Kocali'nin İzmit ilçesinde yaşandı.

27 kilometre yol gitti

Ömer Faruk Kırçın (45) isimli vatandaş evinin bahçesinde bulduğu ve görünce şaşkınlık yaşadığı 20 cm uzunluğundaki yaralı dev kurbağayı tedavi ettirmek için 27 kilometre yol katederek veterinere teslim etti.

  • Kırçın, yaralı kurbağanın iyileşmesi için seferber oldu. Kurbağayı iyileştirebilmek için aracıyla yola çıkan Kırçın, evine yaklaşık 27 kilometre uzaklıktaki kent merkezinde özel bir veteriner kliniğinin yolunu tuttu. Hem şaşkınlık hem de üzüntü içinde veteriner kliniğine gelen Kırçın, kurbağayı veterinerlere teslim etti.

Tedavi edildi

Veterinerler tarafından tedaviye alınan kurbağanın çene kısmında kırıkların olduğu ve dilinin de parçalandığı tespit edildi. Ameliyata alınan kurbağanın buz ile metabolizması yavaşlatılarak dilindeki ve çenesindeki kesiklere dikiş atıldı. Ameliyatın ardından gözetim altına alınan kurbağanın antibiyotik tedavisi altına alındığını söyleyen veteriner kliniği yetkilileri, tedavinin tamamlanması sonrasında hayvanın doğaya salınacağını belirttiler.

"Kenara atıp ölmesine razı olamazdım”

Görünce şaşırdığı yaralı dev kurbağanın ölmesine vicdanının razı olmadığını ifade eden Ömer Faruk Kırçın, “Arabamın arka kapısını açtım içerisinden malzemeleri indiriyordum. Baktım yerde büyük bir kurbağa gördüm. İlk defa böyle bir kurbağa görüyordum. Ezilmesin, kaldırayım dedim. Sonra baktım dilinde bir yara var, kanlanmış ve ayağı da sıkıntılı. Kenara çektim. Sonra işlerimi hallettim, hemen arabamla buraya getirdim. Boyu 20 santim kadar var, bayağı büyük. Dili de böyle çok fena olmuş. İnşallah arkadaşlar kurtarırlar. İlk gördüğümde çok şaşırdım. Kenara aldım hemen köpekler, kediler ezmesin diye. Elime alınca fark ettim, ayağı da kırılmış herhalde. Vicdanım el vermedi, bir kenara atıp ölmesine razı olamazdım” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >