Instagram aylık kullanıcı sayısını iki katına çıkardı

Özellikle son bir yılda çok önemli hamleler yapan Instagram, aylık aktif kullanıcı sayısını 600 milyona çıkardı.

Milyonlarca kişinin fotoğraf ve kısa video paylaşımı için kullandığı Instagram, sunduğu yeni özellikler sayesinde aktif kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Platform, henüz birkaç gün önce canlı yayın özelliğini duyurmuş ve akabinde yorumları beğenme sistemini getirmişti. Birkaç gün içerisinde çok önemli yenilikleri duyuran Instagram, son olarak fotoğrafları kaydetme özelliğini de aktif etmişti. Elbette tüm bunlar, Instagram kitlesinin artmasında büyük rol oynuyor.
Instagram'a beklenen özellik geldi
Instagram'a girenler dikkat!
Instagram durdurulamıyor: Bir özellik daha geldi
Aylık aktif kullanıcı sayısı 600 milyona ulaştı
Son yapılan açıklamalara göre Instagram'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 600 milyona ulaştı. 2014'teki rakamlarla kıyaslandığında tam olarak iki katını ifade eden bu sayı, Facebook'un 2012 yılında Instagram'ı satın almasıyla doğrudan etkili. 

Aktif kullanıcı sayısının çok büyük bir kısmı
 (100 milyon) son altı aylık süreçte platforma eklenmiş. Yani aslında yeni özellikler Instagram'a doğrudan aktif kullanıcı kazandırıyor. Elbette bu noktadaki en önemli etken ise Hikayeler sistemi. Kitlenin önümüzdeki yıl da belli bir oranda büyümesi öngörülüyor.
Aylık aktif kullanıcı sayısı 600 milyona ulaştı Son yapılan açıklamalara göre Instagram'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 600 milyona ulaştı. 2014'teki rakamlarla kıyaslandığında tam olarak iki katını ifade eden bu sayı, Facebook'un 2012 yılında Instagram'ı satın almasıyla doğrudan etkili. Aktif kullanıcı sayısının çok büyük bir kısmı (100 milyon) son altı aylık süreçte platforma eklenmiş. Yani aslında yeni özellikler Instagram'a doğrudan aktif kullanıcı kazandırıyor. Elbette bu noktadaki en önemli etken ise Hikayeler sistemi. Kitlenin önümüzdeki yıl da belli bir oranda büyümesi öngörülüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >