Instagram'a albüm özelliği geliyor

Son dönemde yeni özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkan uygulama şimdi de albüm özelliğini deniyor.
Son dönemde yeni özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkan uygulama şimdi de albüm özelliğini deniyor.

Fotoğraf ve video paylaşım sitesi Instagram, yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Son dönemde yaptığı ataklarla kullanıcıların karşısına çıkan uygulama şimdi de tek seferde birden fazla fotoğraf paylaşımını deniyor.

Son dönemlerde gerçekleştirdiği yeniliklerle kullanıcı sayısını ''artırmayı'' başaran Instagram duracak gibi görünmüyor. Uygulama geliştiricilerinin şimdi de yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Diğer uygulamalarda bulunan özellikleri bir bir bünyesine katmaya devam eden uygulama şimdi de Facebook'taki ''toplu fotoğraf'' paylaşma özelliğini getirmeye hazırlanıyor.
Instagram'dan canlı yayın nasıl yapılır?
Instagram hikayelerine etiket nasıl eklenir?
Yayınlanan son beta sürümünde gözler önüne serilen bu özelliğin beğenileceğini ve çokça kullanılacağını düşünüyorum. Çünkü hikayeler özelliğinin eklenmesiyle yapılan etkinlikler ve yaşanan önemli zamanlar ''geçici'' şekilde paylaşılıyordu. Yeni özellik ile çekilen onlarca fotoğraf içinden seçim yapılarak isim verilmiş bir albüm oluşturulacak.


Bu albüm paylaşımı tek iletiyle birden fazla fotoğraf paylaşımı ile yapılabilecek. Daha önce bu özelliği sadece ''reklam verenler'' kullanabiliyordu. Tek seferde ''en fazla 10'' fotoğraf paylaşımına izin verecek özelliğin ne zaman uygulamaya ekleneceği konusunda kesin bir tarih yok. Ancak görselleri sızdırılan bu özelliğin kısa bir zaman içinde geleceğini söyleyebilirim.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >