iOS 10.2 güncellemesi yayınlandı

Apple, mobil işletim sisteminin en güncel versiyonu olan iOS 10.2'yi indirilebilir hale getirdi.

Apple, geçtiğimiz Eylül ayında mobil işletim sisteminin en güncel sürümü olan iOS 10'u duyurmuş ve akabinde final sürümünü tüm kullanıcılar için indirilebilir hale getirmişti. Bu aşamadan sonra irili ufaklı güncelleştirmelerle sistemi daha kararlı hale getiren şirket, son olarak 10.2 sürümünün final versiyonunu da yayınladı.
Sorunlar ortadan kalkıyor
En güncel iOS sürümü, eski versiyonlarda karşılaşılan çeşitli hataları ortadan kaldırıyor ve artık çok daha kararlı bir şekilde çalışıyor. Özellikle iOS 10.1.1 sürümünde karşılaşılan birçok problem, iOS 10.2 ile tamamen çözülüyor. 357.7 MB boyutundaki güncelleştirme, genel olarak Mesajlar uygulamasından, Mail ve Fotoğraflar'a kadar birçok farklı sistem uygulamasını etkiliyor.
Sorunlar ortadan kalkıyor En güncel iOS sürümü, eski versiyonlarda karşılaşılan çeşitli hataları ortadan kaldırıyor ve artık çok daha kararlı bir şekilde çalışıyor. Özellikle iOS 10.1.1 sürümünde karşılaşılan birçok problem, iOS 10.2 ile tamamen çözülüyor. 357.7 MB boyutundaki güncelleştirme, genel olarak Mesajlar uygulamasından, Mail ve Fotoğraflar'a kadar birçok farklı sistem uygulamasını etkiliyor.
Sisteme TV uygulaması ekleniyor
Güncellemeyle ilgili en önemli ayrıntılardan birisi ise TV uygulaması. Mobil işletim sisteminin en yeni versiyonunu sisteme kuran herkes iPhone ve iPad'lere TV uygulamasının geldiğini görecek. Bu uygulama, kullanıcıların aboneliklerini baz alarak çeşitli içerikleri karşısına getiriyor. Diğer detay ise sisteme eklenen yeni emojiler. Apple, iOS 10.2 ile birlikte 100 farklı yeni emojiyi sisteme ekliyor. Öte yandan, Bluetooth destekli üçüncü parti ürünlerin de performansında önemli iyileştirmeler söz konusu.
Sisteme TV uygulaması ekleniyor Güncellemeyle ilgili en önemli ayrıntılardan birisi ise TV uygulaması. Mobil işletim sisteminin en yeni versiyonunu sisteme kuran herkes iPhone ve iPad'lere TV uygulamasının geldiğini görecek. Bu uygulama, kullanıcıların aboneliklerini baz alarak çeşitli içerikleri karşısına getiriyor. Diğer detay ise sisteme eklenen yeni emojiler. Apple, iOS 10.2 ile birlikte 100 farklı yeni emojiyi sisteme ekliyor. Öte yandan, Bluetooth destekli üçüncü parti ürünlerin de performansında önemli iyileştirmeler söz konusu.
iOS 10.2'nin kurulabildiği cihazlar

	iPhone: iPhone: iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus
	iPad: iPad Air, iPad Air 2, iPad 4, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, iPad Pro 9.7
	iPod: iPod Touch 6
iOS 10.2'nin kurulabildiği cihazlar iPhone: iPhone: iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus iPad: iPad Air, iPad Air 2, iPad 4, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, iPad Pro 9.7 iPod: iPod Touch 6
Güncelleme kontrolü
iOS 10.2'yi Ayarlar / Genel / Yazılım Güncelleme yolunu izleyerek denetleyebilirsiniz.
WatchOS 3.1.1 yenilikleri
iOS 10.2 ile birlikte Apple'ın akıllı saati Watch'un da işletim sistemi güncellendi. WatchOS 3.1.1 güncellemesi, Unicode 9 emojileri desteklemeye başladı. Bu sayede artık emojilerin ten rengi seçilebiliyor. Öte yandan Mesajlar uygulamasında da çeşitli güncellemeler söz konusu. 

Gelen bildirimler üzerinden yanıtlama özelliği son sürümler sonrasında sağlıklı çalışmıyordu. Bu sistemde de bir güncelleme yapılmış. Bunlara ek olarak birkaç yenilik daha söz konusu, bunlar:


	Takvim uygulamaları ay görünümüne çevrilebiliyor
	Etkinlikler saat yüzlerinde görüntülenebiliyor
WatchOS 3.1.1 yenilikleri iOS 10.2 ile birlikte Apple'ın akıllı saati Watch'un da işletim sistemi güncellendi. WatchOS 3.1.1 güncellemesi, Unicode 9 emojileri desteklemeye başladı. Bu sayede artık emojilerin ten rengi seçilebiliyor. Öte yandan Mesajlar uygulamasında da çeşitli güncellemeler söz konusu. Gelen bildirimler üzerinden yanıtlama özelliği son sürümler sonrasında sağlıklı çalışmıyordu. Bu sistemde de bir güncelleme yapılmış. Bunlara ek olarak birkaç yenilik daha söz konusu, bunlar: Takvim uygulamaları ay görünümüne çevrilebiliyor Etkinlikler saat yüzlerinde görüntülenebiliyor
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >