"Irkçılık şeytanidir" diyen Trump'ın madde madde ırkçı hamleleri

Donald Trump’ın ırkçılığa karşı olduğunu söylemesine rağmen yaptığı hamleler sevmeyenlerini çıldırttı.

ABD Başkanı Donald Trump önceki günlerde aşırı sağcı bir adamın Charlottesville'de ırkçı karşıtı grubu ezmesi ve 1 kişinin ölümüyle ilgili olaylara ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada ırkçı grupların ismi geçmezken “suya sabuna dokunmadan” ırkçı şiddet olayı kınanmıştı. Trump’ın bu açıklamasını yeterli bulmayan milyonlarca insan tepkisini ortaya koydu. Bunun üzerine ABD başkanı Ku Klux Klan ve diğer ırkçı grupları bu sefer sert bir şekilde eleştirdi. Açıklamasında “Irkçılık şeytanidir” sözlerine de yer veren Trump’ın söyledikleri ile icraatları arasındaki uçurum eleştirilerin artmasına neden oldu. Biz de ABD Başkanı’nın daha önceden yaptığı ırkçı hamleleri sizler için derledik.

Müslümanlar’ın ABD’ye girişi yasaklanmalı dedi
ABD Başkanı Donald Trump özellikle başkanlık seçimi öncesinde Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Yaptığı konuşmalarda defalarca “Müslümanlar ABD’ye girmemeli”, “Ülkedeki Müslümanlar fişlenmeli” gibi demeçler veren Trump göreve geldiği ilk günlerde de bu konuda harekete geçti. Trump, çoğunluğu Müslüman olan 6 ülkenin vatandaşlarının ABD’ye girmesini neredeyse imkansız hale getiren vize yasağını uygulamaya koydu.
Müslümanlar’ın ABD’ye girişi yasaklanmalı dedi ABD Başkanı Donald Trump özellikle başkanlık seçimi öncesinde Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Yaptığı konuşmalarda defalarca “Müslümanlar ABD’ye girmemeli”, “Ülkedeki Müslümanlar fişlenmeli” gibi demeçler veren Trump göreve geldiği ilk günlerde de bu konuda harekete geçti. Trump, çoğunluğu Müslüman olan 6 ülkenin vatandaşlarının ABD’ye girmesini neredeyse imkansız hale getiren vize yasağını uygulamaya koydu.
Siyahilerin yaşadığı acıları anlatan şarkının söylenmesine izin vermedi

                                    Donald Trump göreve yeni geldiği zaman Beyaz Saray’da geleneksel yemin töreni düzenlemek için hazırlıklara başladı. Pek çok sanatçının şarkı söylemeyi reddettiği törende Rebecca Ferguson teklifi kabul edebileceğini ama siyahilerin acılarını anlatan “Tuhaf Meyve” isimli şarkıyı söylemek istediğini açıkladı. Bu durum karşısında Beyaz Saray, Ferguson’un konserini iptal etti.
Siyahilerin yaşadığı acıları anlatan şarkının söylenmesine izin vermedi Donald Trump göreve yeni geldiği zaman Beyaz Saray’da geleneksel yemin töreni düzenlemek için hazırlıklara başladı. Pek çok sanatçının şarkı söylemeyi reddettiği törende Rebecca Ferguson teklifi kabul edebileceğini ama siyahilerin acılarını anlatan “Tuhaf Meyve” isimli şarkıyı söylemek istediğini açıkladı. Bu durum karşısında Beyaz Saray, Ferguson’un konserini iptal etti.
Terör örgütü PYD/PKK’ya TIR’lar dolusu yardımda bulundu

                                    Türkiye’nin onlarca yıldır mücadele ettiği terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’ye ‘terörle mücadele’ adı altında TIR’lar dolusu ağır silah ve mühimmat gönderen Trump, sevkiyatlarına halen devam ederek bölgedeki terörü ve ırkçılığı diri tutmaya çalışıyor.
Terör örgütü PYD/PKK’ya TIR’lar dolusu yardımda bulundu Türkiye’nin onlarca yıldır mücadele ettiği terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’ye ‘terörle mücadele’ adı altında TIR’lar dolusu ağır silah ve mühimmat gönderen Trump, sevkiyatlarına halen devam ederek bölgedeki terörü ve ırkçılığı diri tutmaya çalışıyor.
“Meksika’ya duvar çekeceğim parasını da Meksika’ya ödeteceğim” dedi

                                    ABD Başkanı Trump, başkan seçilmeden önce Meksika’dan göçmen gelmesini istemediğini ve bunun için araya duvar öreceğini açıklamıştı. Sonrasında bu duvarın parasını da Meksika hükümetine ödeteceğini iddia eden Trump henüz istediğini alamadı. Meksika hükümeti bu projeye şiddetle karşı çıkarak para ödemeyeceklerini defalarca açıkladı.
“Meksika’ya duvar çekeceğim parasını da Meksika’ya ödeteceğim” dedi ABD Başkanı Trump, başkan seçilmeden önce Meksika’dan göçmen gelmesini istemediğini ve bunun için araya duvar öreceğini açıklamıştı. Sonrasında bu duvarın parasını da Meksika hükümetine ödeteceğini iddia eden Trump henüz istediğini alamadı. Meksika hükümeti bu projeye şiddetle karşı çıkarak para ödemeyeceklerini defalarca açıkladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >