İş yerinde eğlenceli zaman geçirmenin 5 yolu

iş yerinde eğlenceli zamanlar
iş yerinde eğlenceli zamanlar

Hayatımızın büyük bir kısmını işte geçiriyoruz ve işe eğlenmekten ziyade çalışmak için gidiyoruz. Ancak iş yerinde geçirilen süreyi daha eğlenceli, kendinizi daha mutlu kılmanın birtakım yolları var. İşte bunu sağlamanın 5 yolu…






                                    İş hayatında çalışmak her ne kadar geçinmemiz için zorunlu bir sebep olsa da, bu süreyi daha keyifli hale getirmek mümkün. Hayatımızın yaklaşık üçte birini iş hayatında tükettiğimizi düşününce, burada geçirdiğimiz zamanı hem verimli hem de eğlenceli nasıl kılabiliriz? Cevabı bu yazımızda.
İş hayatında çalışmak her ne kadar geçinmemiz için zorunlu bir sebep olsa da, bu süreyi daha keyifli hale getirmek mümkün. Hayatımızın yaklaşık üçte birini iş hayatında tükettiğimizi düşününce, burada geçirdiğimiz zamanı hem verimli hem de eğlenceli nasıl kılabiliriz? Cevabı bu yazımızda.
1. İş arkadaşlarınızla iş dışında da görüşün

                                    İşyerindeki çalışma arkadaşlarınızla kişisel bir ilişki geliştirmek, bağlantı kurmak son derece önemli. Çalışma arkadaşlarınızla iletişimizi artırmanız, onlarla olan kişisel diyaloğunuzu yalnızca iş hayatında sınırlı bırakmamanız sizi hem iş hayatında hem de sosyal hayatınızda mutlu edecektir. Bu yüzden normal hayatınızın yanı sıra iş hayatında mesai saatleri dışında da ortak vakit geçirebileceğiniz iş arkadaşlarınız olsun.
1. İş arkadaşlarınızla iş dışında da görüşün İşyerindeki çalışma arkadaşlarınızla kişisel bir ilişki geliştirmek, bağlantı kurmak son derece önemli. Çalışma arkadaşlarınızla iletişimizi artırmanız, onlarla olan kişisel diyaloğunuzu yalnızca iş hayatında sınırlı bırakmamanız sizi hem iş hayatında hem de sosyal hayatınızda mutlu edecektir. Bu yüzden normal hayatınızın yanı sıra iş hayatında mesai saatleri dışında da ortak vakit geçirebileceğiniz iş arkadaşlarınız olsun.
2. Kısa aralarla mola verin

                                    Aralıksız çalışmak, sürekli bilgisayar başında oturup kendini çalışmaya zorlamak belli bir zaman sonra veriminizin düşmesine, işinizden aldığınız hazzın azalmasına hatta çalışma şevkinizin kaybolmasına neden olur. Böylesi bir durum yaşamamak için çalışırken ara vermeye dikkat edin. Çalışırken eğlenmenin önemine dikkat edin. Aralarda molalar verin şirket içinde yürüyüş yapın. Sınıf ortamı gibi düşünün 2-3 saat oturuyorsanız mutlaka arada kalkın gezinin birileriyle sohbet edin. Sadece işlere gömülmeyin.
2. Kısa aralarla mola verin Aralıksız çalışmak, sürekli bilgisayar başında oturup kendini çalışmaya zorlamak belli bir zaman sonra veriminizin düşmesine, işinizden aldığınız hazzın azalmasına hatta çalışma şevkinizin kaybolmasına neden olur. Böylesi bir durum yaşamamak için çalışırken ara vermeye dikkat edin. Çalışırken eğlenmenin önemine dikkat edin. Aralarda molalar verin şirket içinde yürüyüş yapın. Sınıf ortamı gibi düşünün 2-3 saat oturuyorsanız mutlaka arada kalkın gezinin birileriyle sohbet edin. Sadece işlere gömülmeyin.
3. Çalışma alanınızı kendiniz tasarlayın

                                    Çalışma hayatınızda hem mutlu hem de başarılı olmak için öncelikle çalıştığınız şirketle bağ kurmaya çalışın. Stres kimi zaman üretkenliğin artmasına katkıda bulunsa da uzun süreli olduğunda hem ruhsal hem de fiziksel sağlığın bozulmasına etki eder. Bu nedenle çalışma alanınızı sizi mutlu edecek eşyalarla dekore edin. Çalışma alanınızı istediğiniz şekilde dekore etmeniz hem daha motive bir şekilde çalışmanızı hem işinizi daha keyifli bir ruh haliyle yapmanızı sağlayacaktır.
3. Çalışma alanınızı kendiniz tasarlayın Çalışma hayatınızda hem mutlu hem de başarılı olmak için öncelikle çalıştığınız şirketle bağ kurmaya çalışın. Stres kimi zaman üretkenliğin artmasına katkıda bulunsa da uzun süreli olduğunda hem ruhsal hem de fiziksel sağlığın bozulmasına etki eder. Bu nedenle çalışma alanınızı sizi mutlu edecek eşyalarla dekore edin. Çalışma alanınızı istediğiniz şekilde dekore etmeniz hem daha motive bir şekilde çalışmanızı hem işinizi daha keyifli bir ruh haliyle yapmanızı sağlayacaktır.
4. Patron veya yöneticinizle ortak plan yapın

                                    İş dünyasında mutlu çalışanların işinde daha verimli çalıştığı ispatlanmış bir gerçektir. İş yerindeki eğlenceli aktivite planlarına yöneticilerinizi de davet edin. Patronlarınız veya yöneticilerinizin de bu tür bir organizasyonda eğlenebileceğini gözden çıkarmayın. Yöneticilerinizde bu tür eğlendirici aktivitelerin faydalarını görecek ve gelecekteki etkinlikler için daha fazla bütçe sağlanmasına yardımcı olacaktır.
4. Patron veya yöneticinizle ortak plan yapın İş dünyasında mutlu çalışanların işinde daha verimli çalıştığı ispatlanmış bir gerçektir. İş yerindeki eğlenceli aktivite planlarına yöneticilerinizi de davet edin. Patronlarınız veya yöneticilerinizin de bu tür bir organizasyonda eğlenebileceğini gözden çıkarmayın. Yöneticilerinizde bu tür eğlendirici aktivitelerin faydalarını görecek ve gelecekteki etkinlikler için daha fazla bütçe sağlanmasına yardımcı olacaktır.
5. Esneklik kültürü oluşturun
Belki Silikon Vadisi'nde değilsiniz, çalıştığınız firmada oradaki bir firma değil ama oradaki yaşamı buraya empoze etmeye çalışın. Belki orası gibi olmaz ama en azından şu anki koşullardan daha iyi bir etki yaratacağı kesin. Şirketinizin çalışanlar için bir dinlenme odası yapması ya da ofisin girişine bir televizyon koyması konusunda baskıda bulunabilirsiniz. Bununla ilgili dünyanın farklı yerlerinden örnekler verip oradaki insanların ne kadar mutlu olduğunu ve daha verimli çalıştığını gösterebilirsiniz.
5. Esneklik kültürü oluşturun Belki Silikon Vadisi'nde değilsiniz, çalıştığınız firmada oradaki bir firma değil ama oradaki yaşamı buraya empoze etmeye çalışın. Belki orası gibi olmaz ama en azından şu anki koşullardan daha iyi bir etki yaratacağı kesin. Şirketinizin çalışanlar için bir dinlenme odası yapması ya da ofisin girişine bir televizyon koyması konusunda baskıda bulunabilirsiniz. Bununla ilgili dünyanın farklı yerlerinden örnekler verip oradaki insanların ne kadar mutlu olduğunu ve daha verimli çalıştığını gösterebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >