Issız adada bulunan otele 65 bin dolar maaşla personel aranıyor

East Brother Light Station Oteli
East Brother Light Station Oteli

ABD'nin San Francisco şehri açıklarındaki minik bir adada bulunan deniz fenerinden dönüştürülen otel için yıllık 65'er bin dolar maaşla personel aranıyor. Otel yönetimi tüm bu sorumluluklara karşın, çalışmak isteyen adaylara maaşla birlikte "olağanüstü bir manzara, temiz hava, teknelerle gezinti” vaat ediyor.

ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco şehri açıklarında 1800'lerden kalma bir deniz fenerinin bulunduğu East Brother adası, San Pablo ve San Franscisco körfezlerini ayıran boğazın ortasında yer alıyor.

  • Deniz fenerinden dönüştürülen otelin Che Rodgers ve Jillian Meeker adlı çalışanları Nisan ayında işten ayrılıyor. Bu nedenle otel şimdi Rodgers ve Meeker'in yerine personel bulabilmek için ıssız bir adada yaşama düşü kuran kişileri işe almaya çalışıyor.

Adada Wi-Fi veya televizyona erişim olmayacak.
Adada Wi-Fi veya televizyona erişim olmayacak.

İşe alınan kişiler yemek, temizlik, malzeme tedariği ve müşterilerin ulaşımından sorumlu olacak. Otelin 4 gün açık olduğunu; ancak kalan günlerde de özel etkinlikler gerçekleştiğini söyleyen otel yetkilisi, otelde çalışmak için başvurmak isteyenlerin tekne kullanabilmesi ve sigara içmemesi gerektiğini söyledi.

East Brother Light Station Oteli
East Brother Light Station Oteli

Otelde internet olmadığı vurgulanıyor

İş ilanında ayrıca otelde internet ve televizyon olmadığı da vurgulanıyor. Otel, tüm bu sorumluluklara karşın, adaylara "olağanüstü bir manzara, temiz hava, tekneler, tarih ve dolgun bir maaş" vaat ediyor.

Adada çalışanlar ‘Adada Wi-Fi erişiminin, televizyonunun olmaması sizi nasıl etkiliyor?’ sorusuna “Buraya gelmeden önce, bu konuda biraz gergin olabilirdik. Fakat çok büyük bir engel olmadı. Can sıkıntısı sorun değil.” diyerek cevap veriyor.

Başvuru şartları neler?

  • İşe alınmak için, başvuru sahibinin kar amacı gütmeyen kuruluşa göre bir Sahil Güvenlik ticari tekne işletmecisi lisansına sahip olması aynı zamanda yüksek kaliteli mutfak deneyimi arandığı belirtiliyor. İşe alınan adaylar 2019 yılının Nisan ayı ortalarında iş başı yapacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >