İstanbul seçimleri yenilenirse ne zaman gerçekleşecek?

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya gezisi öncesinde İstanbul seçimleriyle ilgili "neredeyse bütünü usulsüz" vurgusu yapıp, 2014'te Yalova ve Ağrı'da seçimlerin yenilendiğini anımsatmasının ardından MHP lideri Bahçeli de ilgili kanun maddesini hatırlatıp İstanbul’da tekrar seçim yapılabileceğine ilişkin açıklama yaptı. ‘İstanbul seçimleri yenilenirse ne zaman gerçekleşecek?’ sorusunu cevaplandırdık.

31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimlerinin ardından 8 gün geçmesine karşın İstanbul kimin büyükşehir belediye başkanı seçildiğine dair belirsizlik sürüyor.

İstanbul'da geçersiz oyların sayımında sona doğru yaklaşılırken, yarışı önde götüren CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti adayı Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 14 binlere indi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya gezisi öncesinde İstanbul seçimleriyle ilgili "neredeyse bütünü usulsüz" vurgusu yapıp, 2014'te Yalova ve Ağrı'da seçimlerin yenilendiğini anımsatmasının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli de basın mensuplarına ilgili kanun maddesini hatırlatıp "Yeni seçim düşünülebilir. Demokratik yollar kullanılarak mevcut durumdan bir çıkış sağlanamazsa 60 gün içinde yeni bir bir seçime de gidilebilir. 60 gün sonra ilk pazar günü seçimler yapılabilir." dedi.

İstanbul’da seçimlerin "iptal" olasılığı konuşulmaya başlandı. Mevcut yasaya göre seçimlerin yenilenmesi halinde 31 Mart seçimlerinden 60 gün sonra ilk pazar günü yani 2 Haziran Pazar günü İstanbullular tekrar sandığa gidecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >