Kabine onayladı, Almanya İncirlik'ten çekiliyor

incirlik
incirlik

Alman Bakanlar Kurulu Alman askerlerinin İncirlik Hava Üssü’nden çekilmesine karar verdi. Başbakan Merkel konuyla ilgili yaptığı açıklamada diyaloğu sürdürme mesajı verdi.

Almanya'nın terör örgütü PKK ve FETÖ'ye yönelik yaklaşımı ve desteği sonrası Türkiye, Alman vekillerin İncirlik ziyaretine izin vermemişti. Ardından Türkiye'yi ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İncirlik krizini ele almıştı.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İncirlik üssünde bulunan Alman askerlerinin ve Tornado uçaklarının çekilmesinin tek seçenek olduğunu belirtmişti. Almanya Savunma Bakanı ise konuya ilişkin "Gelecek hafta çekilme süresini başlatacağız." demişti.

"Türkiye ile diyaloğu sürdürmeliyiz"

                                    
                                    Gazetecilere yaptığı açıklamada Merkel, "Türkiye ile diyaloğu sürdürmeliyiz. Başka konulara odaklanabiliriz, bir sürü zorlu mesele var. Ama bu adımda ilişkilerin bozulduğu bir durum görmüyorum" dedi. Türkiye'yle çok sayıda ortak çıkarı olduğunu belirten Merkel, buna yakın ekonomik ilişkiler ve mülteci krizinin de dahil olduğunu söyledi.Merkel, "Ürdün'e gideceğiz. Tabii ki öncesinde IŞİD karşıtı koalisyondaki partnerlerimizle, operasyonel kapasitemizi nasıl koruyabileceğimizi, hareket için neye ihtiyacımız olduğunu konuşmamız gerekiyor. Ardından koalisyonun etkili olması koşuluyla bu hareket hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.
"Türkiye ile diyaloğu sürdürmeliyiz" Gazetecilere yaptığı açıklamada Merkel, "Türkiye ile diyaloğu sürdürmeliyiz. Başka konulara odaklanabiliriz, bir sürü zorlu mesele var. Ama bu adımda ilişkilerin bozulduğu bir durum görmüyorum" dedi. Türkiye'yle çok sayıda ortak çıkarı olduğunu belirten Merkel, buna yakın ekonomik ilişkiler ve mülteci krizinin de dahil olduğunu söyledi.Merkel, "Ürdün'e gideceğiz. Tabii ki öncesinde IŞİD karşıtı koalisyondaki partnerlerimizle, operasyonel kapasitemizi nasıl koruyabileceğimizi, hareket için neye ihtiyacımız olduğunu konuşmamız gerekiyor. Ardından koalisyonun etkili olması koşuluyla bu hareket hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.
"Askerlerimizi başka yere kaydıracağız"

                                    
                                    
                                    
                                    Sigmar Gabriel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından, "Üzgünüm, ama iç siyasi nedenlerden ötürü askerlerimizi başka yere kaydırmak durumundayız, anlayış bekliyoruz." açıklamasında bulunmuştu. Gabriel ile basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu; "Şu an itibariyle İncirlik değil, Konya'daki NATO üssüne ziyaret mümkün." demişti.
"Askerlerimizi başka yere kaydıracağız" Sigmar Gabriel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından, "Üzgünüm, ama iç siyasi nedenlerden ötürü askerlerimizi başka yere kaydırmak durumundayız, anlayış bekliyoruz." açıklamasında bulunmuştu. Gabriel ile basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu; "Şu an itibariyle İncirlik değil, Konya'daki NATO üssüne ziyaret mümkün." demişti.
Savunma Bakanı Fikri Işık, Alman tarafının talep etmesi üzerine Alman mevkidaşıyla telefonda görüştü.
Savunma Bakanı Fikri Işık, Alman tarafının talep etmesi üzerine Alman mevkidaşıyla telefonda görüştü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >