Kanal İstanbul'a Güney Kore'den sürpriz talip

Kanal İstanbul
Kanal İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda Güney Kore'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ülkedeki yatırımcılara Kanal İstanbul'da yer almalarının iftihar vesilesi olacağını belirtesi üzerine sıcak bir gelişme yaşandı. Kanal İstanbul'un yapımına Güney Koreli inşaat şirketi SK Engineering & Construction talip olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Kore'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Kanal İstanbul Projesi'nde yer almalarının bizler için iftar vesilesi olacağını belirtmesi üzerine, Güney Koreli SK Engineering & Construction firmasından sürpriz bir açıklama geldi.

Türkiye'nin mega projelerinden Kanal İstanbul'un yapımına Güney Koreli inşaat şirketi SK Engineering & Construction talip olduğunu açıkladı.

"Destek vermekten mutlu oluruz"

Güney Kore merkezli inşaat şirketi SK Engineering & Construction (E&C) Başkan Yardımcısı Seung Soo Lee, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güney Kore ziyaretinde söz konusu projenin gündeme geldiğini ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in ülke olarak projeye destek vermekten mutlu olacaklarını açıkladığını hatırlattı.

SK Engineering & Construction
SK Engineering & Construction

"Bize iş düştü"

Seung, Avrasya Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi projelerde yer aldıklarını ve Türkiye'de deneyim sahibi olduklarını anlatarak, “Bu (Kanal İstanbul), hem değer hem de önemi bakımından çok büyük bir proje. Biz Türkiye’de ortaklarımızla beraber büyük projelere katılıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu proje ile ilgili davet etti ve bizim liderimiz kabul etti. Bize iş düştü demektir. Bizim Türkiye'de deneyimlerimiz var. Sadece projenin ayrıntılarının açıklanmasını bekliyoruz. Ayrıntılar netleştikten sonra biz projeye önderlik etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >