Kartal Belediyesi'nden ilginç asfalt açıklaması

Kartal belediyesi  Bergama taşı kaldırımların üzerine kamyonlarla asfalt döktü.
Kartal belediyesi Bergama taşı kaldırımların üzerine kamyonlarla asfalt döktü.

Kartal Belediyesi'nin yaptığı asfalt çalışması sadece bölge sakinlerinin değil fotoğrafları gören herkesin tepkisini çekti. Vatandaşların kullanımına daha uygun olmasının yanı sıra görsel açıdan da daha iyi olan parke taşlarının üstleri CHP'li Kartal Belediyesi'nce asfaltlandı.

Son dönemlerde özellikle sosyal medya üzerinden yayılan altyapı adımlarına yönelik yanlış uygulamalara bir yenisi daha eklendi.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı ver herhangi bir bozulma, çökme emaresi göstermeyen parke taş döşeli koca sokak belediye ekiplerince asfaltlanarak adeta zifte boğuldu.

Parke gitti her yer simsiyah zift oldu

İş makinaları tepkilere rağmen asfaltlamaya devam etti.
İş makinaları tepkilere rağmen asfaltlamaya devam etti.

Sosyal medya üzerinden yayılan bir fotoğraf kısa sürede gündem olurken, binlerce kullanıcı belediyenin bu adımına tepki gösterdi.

Fotoğraflarda oldukça aydınlık görülen parke döşeli sokağın, Kartal Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı çalışanlarınca asfaltlanmasının ardından geldiği son durum da net bir şekilde görülüyor.

Asfaltlama sonrası ortaya çıkan çirkin görüntü vatandaşları rahatsız etti.
Asfaltlama sonrası ortaya çıkan çirkin görüntü vatandaşları rahatsız etti.

Belediye'den açıklama geldi

Kartal Belediye'si asfaltlama çalışmaları ile ilgili yapılan yorumları "mesnetsiz olarak nitelendirerek şu açıklamayı yaptı:


  • "Zamanla yıpranmış, tamiri mümkün olmayan zaman zaman sağlık açısından yaralanmalara, hendek ve çukurların oluşmasına ve kazalara sebep olan Atalar Caddesi, vatandaşların ve esnafın daha fazla mağduriyet yaşamaması adına, kış şartları ağırlaşmadan talebe çok hızlı bir şekilde cevap vermek için asfaltlanması gerçekleştirilmiştir" denildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >