Kim’e benziyor diye havalimanında gözaltına aldılar

Howard X, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Howard X, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Donald Trump-Kim Jong Un zirvesinin yapılacağı Singapur'da Kim Jong Un'a benzerliğiyle dikkat çeken Howard X isimli kişi gözaltına alınarak sorgulandı. Howard X, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim arasında 12 Haziran’da Singapur’da gerçekleşecek zirve öncesi Singapur Changi Havalimanı'nda, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a benzerliğiyle dikkat çeken kişi sorguya alındı. Kendisini "Howard X" olarak tanıtan Hong Kong asıllı adam, Singapur polisi tarafından durdurularak çantasının arandığını ve gözaltına alınarak yaklaşık 2 saat sorgulandığını belirtti.

Howard X, Singapur’un popüler yerlerinden Merlion Parkı ziyaret etti.
Howard X, Singapur’un popüler yerlerinden Merlion Parkı ziyaret etti.

Howard, polisin kendisine, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki zirvenin gerçekleşeceği Sentosa adasından ve Trump'ın Singapur ziyareti sırasında konaklaması beklenen Shangri-La Otel'den uzak durmasını söylediğini ileri sürdü.

Howard, "Polis, bana siyasi görüşlerimi ve diğer ülkelerde herhangi bir protestoya katılıp katılmadığımı sordu. Onlara, hiç bir ayaklanmaya katılmadığımı ve asla katılmayı planlamadığımı ve bunu asla Singapur'da yapmayacağımı söyledim." dedi.

Polis konuya ilişkin konuşmadı

Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim arasında 12 Haziran'da yapılacak zirvenin, Singapur'un Sentosa Adası'ndaki Capella Otel'de yerel saatle 09.00'da başlayacağını açıklamıştı.

İki Güney Koreli gazeteci gözaltında

Öte yandan polis yetkilileri, Kore Yayın Sistemi Haberlerinden iki Güney Koreli gazetecinin, Kuzey Kore büyükelçisinin konutuna izinsiz girdikleri gerekçesiyle gözaltına alındıklarını bildirdi.

Yetkililer, gözaltına alınan gazetecilerin ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında 12 Haziran'da Singapur'da yapılması beklenen zirveyi takip edemeyeceklerini belirtti.

Singapur'da başkasının mülküne izinsiz girmeye üç aya kadar hapis ya da bin 500 dolarlık para cezası veriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >