Kudüs’te ölü sayısı 3’e yükseldi

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın İsrail işgalinde bulunması nedeniyle süren gerginlikte 3 Filistinli öldürüldü.

Filistinlilerin cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya girmek istemesinin ardından Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çıkan çatışma sonucu ölü sayısı 3’e yükseldi.

Filistinlilerin cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya girmek istemesinin ardından Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çıkan çatışma sonucu ölü sayısı 3’e yükseldi. Yetkililer çatışmada 140 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'te 3 şehidimiz var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Dolmabahçe'de katıldığı bir programda yaptığı konuşmasında Kudüs'teki İsrail işgaline de değindi. 'te meydana gelen olaylarda 3 şehidin olduğunu belirterek, bir gün önce İsrail Cumhurbaşkanı ile yaptığı telefon görüşmesini hatırlatan Erdoğan, "İsrail Cumhurbaşkanı ile dün akşam görüştüm. Yarın cuma, bu işe müdahale edin dedim. 'Biz terörizm ile mücadele ediyoruz' dedi. Bu insanlar kendi kutsal mekanlarına gidiyorlar. Bunlara terörist diyemezsiniz. Biz Türkiye'de asla sinagoga giden insana terörist demedik. Şiddete karşıyız ama bırakın da bu insanlar rahatlıkla ibadetini yapsınlar. O metal parmaklık arasında onları sokma, arama, bunlar olacak iş değil. Ne kadar ısrar ettiysek 'elimizden geleni yapacağız' dediler ama bugün maalesef böyle bir müdahalede bulundular. Biz sonuna kadar hakkımızın ve haklarımızın savunucusu olacağız. Biz zalim hükümdarlar karşısında susmayı zulüm adlediyoruz. Buna da asla katlanamayız" ifadelerini kullandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >