Marketin önünde dileniyordu: Bir anda hayatı değişti

Osahon Ewansiha
Osahon Ewansiha

İtalya'da göçmen olarak yaşayan Nijeryalı genç önünde dilendiği marketin soyulmasını önledi. Marketin sahibi Nijeryalı genci işe aldı, çalışma iznine hak kazanan genç dil öğrenmeye başladı.

İtalya'da Torino şehrinde Prestofresco isimli süpermarkette 30 Haziran günü içeri giren bıçaklı bir adam kasiyeri tehdit ederek kasayı boşaltmasını istedi. Marketin önünde soygunu fark eden genç soyguncuyu etkisiz hale getirmeyi başardı.

Soyguncuyu etkisiz hale getirdi

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, bu sırada süpermarketin önünde dilenmekte olan 27 yaşındaki Nijeryalı Osahon Ewansiha soygun girişimini fark etti. Soyguncuya arkadan yaklaşarak durdurmayı başardı ve kasiyerin kaçmasını sağladı. Ewansiha'nın bir süre engellemeyi başardığı soyguncu daha sonra paraları alamadan kaçtı.

Markette çalışması için iş teklifi yaptılar

Soygun girişimiyle ilgili soruşturmada 2 hafta önce 28 yaşındaki bir İtalyan gözaltına alındı. Bu olayın ardından marketin yöneticisi Domenica Lauro, Ewansiha'ya markette iş teklif etti.

Marketle 3 yıllık sözleşme imzalayan Ewansiha, ilk aşamada yarı-zamanlı olarak
Marketle 3 yıllık sözleşme imzalayan Ewansiha, ilk aşamada yarı-zamanlı olarak

Bürokratik izinlerin ardından çalışmaya başladı

3 yıldır "insani amaçlı" oturum izniyle İtalya'da bulunan Ewansiha, çalışma izni gibi bürokratik işlemlerinin de tamamlanmasıyla bu haftadan itibaren süpermarkette çalışmaya başladı. Marketle 3 yıllık sözleşme imzalayan Ewansiha, ilk aşamada yarı-zamanlı olarak "çıraklık" yapacak ve bu esnada İtalyancasını geliştirmek için dil kursuna gidecek.

"Hayatım tamamen değişti"

La Repubblica gazetesine konuşan Osahon Ewansiha, düne kadar önünde dilendiği markette işe başlamasını "Hayatım tamamen değişti" sözleriyle özetledi.

Yeni işi sayesinde Nijerya'daki ailesine de yardım edebileceği için sevinçli olduğunu söyleyen Ewansiha, "Çok mutluyum. Bu işle birlikte geleceğim de başlıyor" diye konuştu. Nijeryalı göçmen soygun anıyla ilgili olarak da, "Marketin önünde dileniyordum çünkü hiçbir şeyim olmasa da hırsızlık yapmak istemiyordum. Bu yüzden de o adamın soygun yapmaya çalıştığını görünce onu durdurmaya çalıştım. Tehlikedeki kasiyeri görünce aklıma Nijerya'daki ailem geldi" dedi.

Ewansiha, "İtalya'da ilk kez gerçek bir işte çalışıyorum. O günün sabahı yaptıklarımın bana tüm bunları getireceğini hayal bile edemezdim. Hayatım tamamen değişti" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >