Melania Trump böyle istedi: First Lady’nin kavga ettiği yetkili görevinden ayrıldı

​Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump
​Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump

ABD'de First Lady Melania Trump'ın geçen ay yaptığı Afrika turu sırasında kadrosu ile çatışma yaşadığı iddia edilen Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Mira Ricardel'i görevden aldırdığı iddia edildi. Beyaz Saray, Ricardel'in görevinden ayrıldığını doğruladı. ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü John Kelly ve İçişleri Bakanı Ryan Zinke'yi de görevlerinden alabileceği konuşuluyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın isteği üzerine Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Mira Ricardel resmen görevinden alındı.

Melania Trump'ın Sözcüsü Stephanie Grisham, Ricardel'in görevinden alındığına dair haberler üzerine yaptığı açıklamada, "First Lady makamının görüşü, onun (Mira Ricardel) bu Beyaz Saray'da hizmet etme onuruna artık layık olmadığıdır" dedi. İlerleyen saatlerde de Ricardel'in görevinden ayrıldığı resmen açıklandı.

Wall Street Journal, salı günü yayımladığı haberde First Lady'nin geçen ay yaptığı Afrika turu sırasında Trump'ın kadrosu ile Ricardel arasında çatışma yaşandığı iddialarına yer vermişti.
Wall Street Journal, salı günü yayımladığı haberde First Lady'nin geçen ay yaptığı Afrika turu sırasında Trump'ın kadrosu ile Ricardel arasında çatışma yaşandığı iddialarına yer vermişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders yaptığı açıklamada, Ricardel'in Beyaz Saray'ı yönetimdeki başka bir rol için bıraktığını söyledi; ama daha fazla ayrıntı vermedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders

Sanders, "Ricardel'in Beyaz Saray'ı yönetimdeki başka bir rol için bıraktığını" söyledi.

Ne olmuştu?

Melania Trump'ın geçen ayki Afrika gezisi sırasında Ricardel ile uçakta yer kavgası yaptığı dile getirilmiş, Melanie Trump ABC Televizyonu'na yaptığı açıklamada Ricardel'in adını vermeden Beyaz Saray'da güvenmediği kişilerin görev yaptığını söylemişti.

  • Wall Street Journal gazetesi de bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırdığı haberinde, geziye katılmak isteyen Ricardel ve yardımcılarına Melania Trump'ın uçağında yer bulunamaması üzerine, Ulusal Güvenlik Konseyi'nin kaynaklarının gezide kullanılmasını engellemeye çalıştığı öne sürmüştü.

First Lady'nin sözcüsü Stephanie Grisham da "Ricardel, artık Beyaz Saray'a hizmet onurunu hak etmiyor" demişti.

Ricardel, Trump’ın başkanlık kampanyasında çalışmıştı

Ricardel’in Melania Trump ile hiç tanışmadığı belirtiliyor. Eski bir Boeing yöneticisi olan Mira Ricardel, Trump’ın başkanlık kampanyasında çalışmış ve Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton tarafından seçilmişti.

Ricardel’in birçok Ulusal Güvenlik Konseyi çalışanı ile arasının açık olduğu ve Bolton dışında herkesle mesafeli olduğu belirtiliyor. Reuters kaynaklarına göre, Mira Ricardel Savunma Bakanı Jim Mattis’ten de hoşlanmıyor.

Beyaz Saray'dan üç kişi daha gidebilir

Öte yandan Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü John Kelly ve İçişleri Bakanı Ryan Zinke'yi görevlerinden alabileceği konuşuluyor.

  • Reuters'in isimsiz kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, Nielsen'ın Meksika sınırı konusundaki tutumlarını beğenmeyen Trump, hem bakanı hem de Kelly'yi görevlerinden almayı düşünüyor; ancak kaynaklar, ara seçimlerde yenilgiye uğrayan Amerikan Başkanı'nın her an fikrini değiştirebileceğine değiniyor.

İçişleri Bakanı Zinke hakkında ise bir süredir soruşturmalar yapılıyor. Bakanın görevi haricinde kişisel işleri için geziler yaptığı konusu etik komisyonu tarafından inceleniyor.

Trump'ın 22 aylık başkanlık sürecinde Beyaz Saray çok defa değişiklik gördü. En son ara seçimlerden hemen sonra Adalet Bakanı Jeff Sessions, Trump'ın isteği üzerine istifa ettiğini duyurmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >