New York Times, Cemal Kaşıkçı'nın katil zanlısı ile Prens Selman'ın yakın ilişkisini belgeledi

Şüphelilerden biri olan Maher Abdulaziz Mutreb'in Veliaht Prens Selman'a Houston'da eşlik ettiği fotoğraf karesi.
Şüphelilerden biri olan Maher Abdulaziz Mutreb'in Veliaht Prens Selman'a Houston'da eşlik ettiği fotoğraf karesi.

Amerika’nın önde gelen gazetelerinden New York Times, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde rolü olduğundan şüphelenilen bazı kişiler ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın bağlantılarını fotoğraflarla belgeledi. ortaya çıktı. Gazete, 15 kişilik şüpheli ekip içinden 5 kişi ile Prens Selman'ın bağlantısı olduğunu haberine yer verdi.

New York Times gazetesi, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde rolü olduğundan şüphelenilen Türk yetkililerin belirlediği 15 kişilik şüpheli ekibin içinde Prens Selman'a çok yakın isimlerin de yer aldığını öne sürdü.

15 kişilik şüpheli ekip içinden 5 kişi ile Prens Selman'ın bağlantısı olduğunu ortaya koyan gazete, şüphelilerden biri ile Veliaht Prens'in çok yakın olduğunu fotoğraflarla belgeledi.

Şüphelilerden biri olan Maher Abdulaziz Mutreb'in Veliaht Prens Selman'a Paris, Madrid, Houston, Boston ve Birleşmiş Milletler ziyaretlerinde eşlik ettiği ve Prens'e çok yakın bir isim olduğu öğrenildi.

İşte Prens Selman'a Maher Abdulaziz Mutreb'in eşlik ettiği o kareler

 Sağdaki( Veliaht Prens Selman), Soldaki (Maher Abdulaziz Mutreb)
Sağdaki( Veliaht Prens Selman), Soldaki (Maher Abdulaziz Mutreb)

  • Zanlılardan diğer üçünün, Suudi Veliaht Prensi'nin güvenlik detaylarına bakıldığında bu kişilerle yakın bağlara sahip olduğu iddia edildi.
  • Beşinci şüphelinin ise Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı ve tıp kurumlarında yüksek rütbeli görevlerde bulunan bir adli tıp uzmanı olduğu kaydedildi. Bu ülkede bu tür yüksek pozisyonlara gelebilmek için üst düzey Suudi makamlarla doğrudan bağlantılı olunması gerektiğine dikkat çekildi.

NY Times, Prens Selman ve bu şüpheliler arasındaki bağı sorguladığı haberinde, "Türkiye'nin açıkladığı gibi, bu şüpheliler Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğu 2 Ekim günü Konsolosluk'ta bulundularsa eğer, o gün orada neler olduğu ile Prens Selman arasında doğrudan bir bağlantı kurabilirler. Eğer bu ortaya çıkarılırsa, 'serseri katiller' teorisi de çürütülmüş olur.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >