Ödüllü bilim insanları 5. Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi'nde buluşuyor

zirve
zirve

Dünyanın önde gelen üniversitelerindeki çalışmalarıyla dikkat çeken Türk bilim insanları 6-7 Mayıs’ta Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi’nde öğrencilerle buluşmak için Türkiye’ye geliyor.

Dünyanın en iyi üniversitelerindeki çalışmalarıyla çok sayıda ödüle hak kazanan kanseri erken teşhis eden cihaz, erkek kısırlığına mikroçipli çözüm, kanserin teşhisinde cep telefonu ile uyumlu test gibi dünyanın dikkatini çeken pek çok önemli çalışmaya imza atan Türk bilim insanları, İstanbul’a geliyor. 6 -7 Mayıs’ta Medipol Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelecek akademisyenler, 7 Mayıs’ta zirve kapanışından atölyeler düzenleyerek öğrencilerle yurtdışında eğitim konusunda tecrübelerini paylaşacak.

Birçok öğrencinin yönettiği TAF Network, Türk bilim insanlarının başarıları dünyaya tanıtmak için Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi’ni düzenliyor.
Birçok öğrencinin yönettiği TAF Network, Türk bilim insanlarının başarıları dünyaya tanıtmak için Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi’ni düzenliyor.
Program 6 Mayıs Cumartesi günü 10.00'da başlıyor.
5 MAYIS CUMA: Konuşmacılar onuruna gala yemeği 

  
6 MAYIS CUMARTESİ: YFZ 2017 oturumları 

  
Yer: MEDİPOL ÜNİVERSİTESiSAAT: 10.00-18.45 
  
7 MAYIS PAZAR: YFZ2017 oturumlar-workshoplar ve kapanışYER: MEDİPOL ÜNİVERSİTESİSAAT: 10.00-18.00
Program 6 Mayıs Cumartesi günü 10.00'da başlıyor. 5 MAYIS CUMA: Konuşmacılar onuruna gala yemeği 6 MAYIS CUMARTESİ: YFZ 2017 oturumları Yer: MEDİPOL ÜNİVERSİTESiSAAT: 10.00-18.45 7 MAYIS PAZAR: YFZ2017 oturumlar-workshoplar ve kapanışYER: MEDİPOL ÜNİVERSİTESİSAAT: 10.00-18.00
Bu yıl beşincisi düzenlenecek zirveye, Amerika, Kanada, Fransa, İsveç, İsviçre, Japonya ve Norveç’ten birçok bilim insanı gelecek.

                                    Zirvede şu an Türkiye’de bulunan değerli isimler ile yurt dışı kariyer yolunda ilerleyen gençler, akademisyenler ve iş dünyasından önemli isimler bulunacak.
Bu yıl beşincisi düzenlenecek zirveye, Amerika, Kanada, Fransa, İsveç, İsviçre, Japonya ve Norveç’ten birçok bilim insanı gelecek. Zirvede şu an Türkiye’de bulunan değerli isimler ile yurt dışı kariyer yolunda ilerleyen gençler, akademisyenler ve iş dünyasından önemli isimler bulunacak.
Zirveye katılacak olan konuşmacılar başarılarıyla dikkat çekiyor.

                                    Etkinlik kapsamında, ABD Eski Başkanı Barack Obama tarafından
“Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler
Başkanlık Kariyer Ödülü’’ne layık görülen Northwestern Üniversitesi
Öğretim Üyesi Sinan Keten, Ölçülemez denilen ışığın sesini ölçen Cambridge
Üniversitesi Öğretim Üyesi Mete Atatüre, Drexel Üniversitesi Biyomedikal
Mühendisliği, Bilimleri ve Sağlık Sistemleri Fakültesi kurucu dekanı olan Banu
Onaral, Kanserin erken teşhisi için ürettiği cihaz ve erkek kısırlığına
mikroçip ile çözüm bulan çalışması ile ABD’de dünyayı değiştirecek 35 bilim insanı arasında gösterilen
Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Utkan Demirci, kanserin erken teşhisi için ucuz, hızlı ve cep telefonuyla uyumlu
geliştirdiği test çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve
dünyanın saygın bilim dergilerinden MIT Technology Review dergisi tarafından
2015 yılında “35 Yaş Altı Yenilikçiler
Listesi”ne tıpta ve biyolojide çığır açan liderlerden biri olarak seçilen
Stanford Üniversitesi’nden Naşide Gözde Durmuş ve dünya çapında başarı
göstermiş çok sayıda Türk bilim insanı
gençlerle buluşacak.
Zirveye katılacak olan konuşmacılar başarılarıyla dikkat çekiyor. Etkinlik kapsamında, ABD Eski Başkanı Barack Obama tarafından “Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülü’’ne layık görülen Northwestern Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Keten, Ölçülemez denilen ışığın sesini ölçen Cambridge Üniversitesi Öğretim Üyesi Mete Atatüre, Drexel Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği, Bilimleri ve Sağlık Sistemleri Fakültesi kurucu dekanı olan Banu Onaral, Kanserin erken teşhisi için ürettiği cihaz ve erkek kısırlığına mikroçip ile çözüm bulan çalışması ile ABD’de dünyayı değiştirecek 35 bilim insanı arasında gösterilen Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Utkan Demirci, kanserin erken teşhisi için ucuz, hızlı ve cep telefonuyla uyumlu geliştirdiği test çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve dünyanın saygın bilim dergilerinden MIT Technology Review dergisi tarafından 2015 yılında “35 Yaş Altı Yenilikçiler Listesi”ne tıpta ve biyolojide çığır açan liderlerden biri olarak seçilen Stanford Üniversitesi’nden Naşide Gözde Durmuş ve dünya çapında başarı göstermiş çok sayıda Türk bilim insanı gençlerle buluşacak.
“Beyin Göçü Değil Beyin Gücü”: Bu yılki zirvede akademisyenler ufuk açan başarı öykülerini gençlere aktaracak.
Bu yılki temasını “Sınır Tanımayan Başarılar” olarak şekillendiren TAF Network, yurt dışındaki bilim insanlarının çalışmalarına, akademik hayatın farklı ülkelerde nasıl olduğuna ve farklı ülkelerdeki üniversitelerin eğitim sistemlerine yer verecek.

 Zirvedeki akademisyenler ufuk açan başarı öykülerini gençlere aktaracak. “Beyin Göçü Değil Beyin Gücü” sloganından yola çıkan TAF Network yurt dışında yapılan çalışmaları ülkemize ve ülkemiz gençlerine aktararak bilimi sevdirmeyi hedefliyor.YFZ2017 ile ilgili detaylı bilgi yurtdisifarkindalikzirvesi.org adresinden edinilebilir.
“Beyin Göçü Değil Beyin Gücü”: Bu yılki zirvede akademisyenler ufuk açan başarı öykülerini gençlere aktaracak. Bu yılki temasını “Sınır Tanımayan Başarılar” olarak şekillendiren TAF Network, yurt dışındaki bilim insanlarının çalışmalarına, akademik hayatın farklı ülkelerde nasıl olduğuna ve farklı ülkelerdeki üniversitelerin eğitim sistemlerine yer verecek. Zirvedeki akademisyenler ufuk açan başarı öykülerini gençlere aktaracak. “Beyin Göçü Değil Beyin Gücü” sloganından yola çıkan TAF Network yurt dışında yapılan çalışmaları ülkemize ve ülkemiz gençlerine aktararak bilimi sevdirmeyi hedefliyor.YFZ2017 ile ilgili detaylı bilgi yurtdisifarkindalikzirvesi.org adresinden edinilebilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >