PTT sınav giriş belgesi yayımlandı! PTT sınav giriş yeri sorgulama nasıl yapılır?

PTT
PTT

5 bin personelin alımının yapılacağı PTT sınav giriş yerleri belli oldu mu? PTT yazılı sınavı nerelerde yapılacak? PTT sınavının kuralları nelerdir? Bütün soruların cevabı haberimizde...

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) bünyesine 5 bin personel alımının yapılacağı müjdelenmişti. Peki, yazılı sınav ne zaman gerçekleştirilecek? PTT sınav giriş yerleri belli oldu mu? 12 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek olan sınavla ilgili tüm detaylar haberimizde.

PTT sınavı ne zaman?

Mayıs ayında PTT, tarafından duyurusu yapılan 5 bin personel alımı için başvurular tamamlandı. Başvuruların ardından Gazi Üniversitesi tarafından 17 merkezde gerçekleştirilecek olan PTT yazılı sınavı, 12 Ağustos Pazar günü yapılacak. Adayların sınava girecekleri yeri gösteren belge Gazisem üzerinden ilan edilecek. Peki PTT sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

PTT sınav giriş belgeleri açıklandı mı?

PTT 5 bin personel alımı için 12 Ağustos Pazar günü yapılacak olan sınavın giriş belgeleri, bugün açıklandı.

PTT sınavının kuralları neler?

  • PTT sınavına girişte adaylar, üniversite tarafından hazırlanmış olan Sınav Giriş Belgesi, T.C. kimlik numarasını gösteren bir kimlik belgesi (T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Numaralı Sürücü Belgesi/ T.C. Kimlik Kartı/Geçerli Pasaport) ile yanlarında koyu siyah yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş, leke bırakmayan yumuşak silgi getireceklerdir.
  • Sınav Giriş Belgesi ve T.C. kimlik numarasını gösteren bir kimlik belgesi (T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Numaralı Sürücü Belgesi/ T.C. Kimlik Kartı/Geçerli Pasaport) yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adaylar sınav giriş belgelerinde belirtilen kurallara uymak zorundadır.

PTT sınavı hangi şehirlerde yapılacak?

PTT yazılı sınavı 12 Ağustos tarihinde Ankara, İstanbul Avrupa, İstanbul Anadolu, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 farklı il merkezinde yapılacaktır. PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık), Gişe ve Büro Görevlisi yazılı sınav süresi 120 (yüz yirmi) dakika, Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık hariç), Tekniker, Postacı, yazılı sınav süresi 150 (yüz elli) dakika olup; sınav saat 10:00 da başlayacak ve 12:00 ile 12:30 da tamamlanacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >