S-400'ün içi nasıl tasarlandı? Ufak bir gezintiye hazır mısınız?

S-400
S-400

Geldi gelecek derken günlerdir beklediğimiz an bugün gerçekleşti. Türkiye ve dünyayı yakından ilgilendiren S-400 alımında sonuca varıldı. S-400'ler Ankara'da. Peki S-400'lerin içi nasıl tasarlandı, hadi ufak bir gezintiye çıkalım.

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi teslimatı bugün resmen başladı.

Peki nasıl tasarlandı?

Dünyadaki en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak nitelendirilen sistem, savaş uçakları, radar tespit ve kontrol uçakları, keşif uçakları, stratejik ve taktik uçaklar, taktik, operasyonel-taktik balistik füzeler, orta menzilli balistik füzeler, hipersonik hedefler ve diğer gelişmiş hava saldırısı araçlarını imha etmek üzere tasarlandı.

S-400
S-400

Ünlü YouTuber S-400'lerin içini görüntüledi

Rusya'da yaşayan Türk YouTuber Cem Kıran S-400'ü inceledi, aracın içine bindi.Videoda S-400'ü gezen ve bilgiler paylaşan Kıran, füzelerin taşındığı aracın kabinine bindiğinde ise şaşkınlık yaşadı.

Öte yandan eski bir teknoloji kullanılan kabinde çoğu parçanın mekanik olması, klima yerine pervane olmasına dikkat çekiyor.

S-400'lerin içinden görüntü
S-400'lerin içinden görüntü
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >