Sabah saatlerinde gözaltına alınan Adnan Oktar kimdir?

Adnan Oktar
Adnan Oktar

İstanbul merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına alınan 235 kişinin arasında bulunan ve suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Adnan Oktar kimdir? Adnan Oktar nerelidir? Hangi okuldan mezun olmuştur?

İstanbul merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Adnan Oktar suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 235 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendi. Çok sayıda suçtan haklarında gözaltı kararı çıkartılanlar arasında Adnan Oktar da bulunuyor.

Adnan Oktar kimdir?

2 Şubat 1956 tarihinde Ankara'da doğan Adnan Oktar, babasını küçük yaşta kaybetti. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da, ortaokulu İstanbul Cebeci'de, liseyi de yine İstanbul Kurtuluş'ta okudu.

Adnan Oktar hangi üniversiteden mezun?

Adnan Oktar, lise öğreniminden sonra 1979 yılında İstanbul'daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü'ne devam etti. Oktar bu okulu da yarım bıraktı.

Suç Örgütüne Üye Olduğu İddiasıyla Gözaltına Alınan Adnan Oktar Kimdir?

Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla birçok kitap yazan Oktar, ateizm, Darwinizm ve siyonizm karşıtı görüşleriyle biliniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >