Sakarya'da üretilen Toyota C-HR, Japonya'da satış rekorları kırdı

Toyota C-HR
Toyota C-HR

Sakarya'da üretilen Toyota'nın yeni prensi C-HR Japonya'da beklentilerin üzerinde bir ilgi gördü.

Dünyaya sadece Türkiye'den ihraç olan Toyota C-HR, toplamda 97 ülkeden talep gördü. Otomobil, satıldığı pazarlarda yoğun ilgiyle karşılanmaya devam ediyor.

C-HR en fazla ilgiyi ise kendi memleketinde gördü. 2017 ile beraber satışların gerçekleştiği otomobil Japonya’da çok sevildi.

C-HR ilk üç ayda toplam 38 bin 945 adetlik satış rakamıyla Nissan Note ve Toyota Prius’un hemen ardından Japonya'da en fazla satılan üçüncü model oldu. Sakarya’da üretilen C-HR satışlarının her ay hızlı bir şekilde artması da yine dikkat çeken bir ayrıntı oldu. 2017 Ocak ayında 9 bin 144, Şubat ayında 12 bin 985 ve Mart ayında ise 16 bin 816 adet satış gerçekleşti.

Japonya'da pazar hızla büyüyor

                                    
                                    
                                    Japonya’da toplam satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 100 bin arttı ve 1 milyon 577 bin bandına oturdu. 2017 başında 328 bin olan sayı Mart ayının sonuna doğru 532 bin adete çıktı.
Japonya'da pazar hızla büyüyor Japonya’da toplam satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 100 bin arttı ve 1 milyon 577 bin bandına oturdu. 2017 başında 328 bin olan sayı Mart ayının sonuna doğru 532 bin adete çıktı.
C-HR dünyada 97 ülkeye ihraç ediliyor

                                    
                                    
                                    350 milyon euroluk yatırımıyla Sakarya Toyota tesislerinde üretilen C-HR  Amerika, Kanada, Japonya ve Tayvan’ın da aralarında bulunduğu 54 yeni ülkeye ihraç ediliyor. Toyota Türkiye’nin ihracat yaptığı ülke sayısı yeni pazarlarla beraber 97’ye çıktı.
C-HR dünyada 97 ülkeye ihraç ediliyor 350 milyon euroluk yatırımıyla Sakarya Toyota tesislerinde üretilen C-HR Amerika, Kanada, Japonya ve Tayvan’ın da aralarında bulunduğu 54 yeni ülkeye ihraç ediliyor. Toyota Türkiye’nin ihracat yaptığı ülke sayısı yeni pazarlarla beraber 97’ye çıktı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >